Ezanı en güzel okumak için yarışacaklar

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Yarışması' Türkiye finali 14 Temmuz Pazar günü Şanlıurfa'da Dergah Camiinde saat 13.00’da yapılacak. Diyanet, 'Camiler ve Din Görevlile

GÜNDEM 13.07.2013 09:20:00 0
 Ezanı en güzel okumak için yarışacaklar
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali 14 Temmuz Pazar günü Şanlıurfa'da Dergah Camiinde saat 13.00’da yapılacak. Diyanet, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamındaki yarışmanın Türkiye finalini Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde gerçekleştirecek. Ülke genelindeki 10 bölgede Kur'an kursu öğreticileri ve imam hatipler ile müezzinler arasında düzenlenen yarışmanın birincileri, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri iki makamda ezan okuyacak.
Finalistlerin, sahne duruşu, fonetik, güzel ses ve makam uygulama açısından değerlendirileceği yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.
 
FİNALİ YAPILACAK
Hafta etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlendi. En güzel ezanı okuyan din görevlisinin 14 Temmuz'da Şanlıurfa'da yapılacak Türkiye finalinde belirlenecek. Yarışmaya katılacak adayların daha önce 10 bölge arasında düzenlenen elemelerle seçildi. 14 Temmuz Pazar günü öğle namazının ardından yarışmanın finali yapılacak.
 
Haber / Gökhan TEKER