“Biz düzgün olalım ki siyaset de kendiliğinden düzelsin”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki gün saat 17.00’da makamında açıklamna yaparak kendisini eleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve MHP Çerkezköy İlçe BaşkanÄ?

GÜNDEM 10.07.2013 23:23:00 0
 “Biz düzgün olalım ki siyaset de kendiliğinden düzelsin”
DÖNMEZ’E CEVAP VERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Metin Dönmez’in “2009 Yerel Seçimlerinde Çerkezköy sokaklarını Ali Ertem’in değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin bulunduğu afişlerle donattılar. Seçimleri Ali Ertem değil, Başbakan kazandı” şeklindeki eleştirilerine cevap veren Ertem, Ak Parti’nin her konuda olduğu gibi afiş konusunda da belirli standartları olduğunu ifade ederek “Bütün afişlerde Belediye Başkan Adayı’nın resmi olacak diye bir kaide yok. Yerel Seçimlerde afişlerin bir kısmında Belediye Başkan Adayı’nın bir kısmında da Başbakanımızın resmi olur” dedi.
 
ELEŞTİRİYİ HAKKI İLE YAPALIM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyduğunu belirten Ali Ertem, “Ben afişlerde Başbakanımızın resimlerinin bulunmasından rahatsız değilim. Eğer kendisi bir rahatsızlık duyuyorsa bu onun bileceği bir iştir. Metin Dönmez’in gözleri, 2009 seçimlerinde meydanlarda şahsıma ait resimlerin bulunduğu onlarca afişi göremeyecek kadar bozulmuş sanırım. Kendisine tavsiyem en kısa zamanda bir göz doktoruna görünmesidir” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Siyaset de yapıyor olsak, Ramazan ayı’nın ruhunun hürmetine daha barışçıl konuşmamız gerekiyor. Siyaset karşı tarafı karalamak değildir. Eleştiri yapmayalım demiyorum fakat eleştiriyi hakkı ile yapalım diyorum” dedi.
 
TEPKİM ÇOK AZ OLDU
Metin Dönmez’in geçtiğimiz hafta hakkında yaptığı açıklamalara gazete aracılığı ile cevap vermediğini, yalnızca şahsına ait Twitter hesabından tepkisini koyduğunu söyleyen Ali Ertem, kendisinin eleştirilere tahammül edemeyen biri olmadığını belirtti. Ertem, “Son 9 yıldır bazı insanların hakkımda neler söylediği herkesin malumudur. Tüm bunlara rağmen benim basın aracılığıyla bu kişilere verdiğim tepki çok az olmuştur” dedi. 
 
ORTAYA BİR ŞEY ATIYORSA İSPAT ETMELİSİN
Ertem, Metin Dönmez’in özellikle Atatürk Viyadük’ü ile ilgili eleştirilerinin ahlaksızlık boyutunda olduğunu ifade ederek “Eleştiri yapan kişinin ‘Ben olsam daha iyi yapardım’ ya da ‘Bu olsaydı daha iyi olurdu’ gibi söylemlerde bulunmasını kabul edebilirim. Fakat yapılan köprünün iki ayağının benim villam olduğunu iddia etmesi dünyanın her yerinde ahlaksızlık olarak değerlendirilir. Bir şeyi ortaya atıyorsan bunu ispat etmekle mükellefsin. Benim her şeyim kanun önünde açıktır. Eğer bir şey biliyorsa gitsin suç duyurusunda bulunsun” dedi.
 
BU TARZ ELEŞTİRİLER İLK DEĞİL
Atatürk Viyadüğü ile ilgili bu tarz eleştirilerin ilk olmadığını ifade eden Ali Ertem, “Yaptığımız yolları, hizmetleri eleştirenler, bu tarz söylemlerle bana belden aşağı vurma gayretine girerlerse biz de gereken cevabı veririz” dedi. Ahlaki sınırlar içerisinde yapılacak en ağır eleştirilere dahi diyecek bir şeyi olmadığını kaydeden Ertem, siyasetçilerin aşağılayıcı, iftira atıcı durumlar içerisine girmemeleri gerektiğini kaydetti. Ramazan ayının başında olduğumuzu söyleyen Ali Ertem, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ‘Size biri çirkin söz söylerse üstüne gitmeyin. Biri sizin üstünüze gelirse de oruçlu olduğunuzu söyleyin’ diye buyuruyor” dedi. Metin Dönmez’in, kendisinin dengi olmadığını söyleyerek, kendisini hakir görmediğini aksine kendisinden büyük olduğunu ima ettiğini belirten Ali Ertem, “Dönmez, denginin Başbakan olduğunu iddia ediyor. Eğer dengi başbakanımızsa gitsin söyleyeceklerini ona söylesin” dedi. Bugüne dek siyasetin dışında karalayıcı bir ifade kullanmadığını belirten Ali Ertem, “Köprü inşaatın benim yazlığımla ne alakası var. Herkes siyaseti doğru yapmalı. Siyaset her şeyin mubah sayıldığı bir alan değildir” ifadelerini kullandı. 
 
SİYASETİN ÇİRKİNLİĞİNİN GÖSTERGESİ
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in ‘Çerkezköy Belediyesi Ali Baba’nın Çiftliğine Dönmüştür’ eleştirilerine de cevap veren Ali Ertem, “Bugüne kadar bana ‘Ali Amca’ diye hitap eden birinin, siyasete girdikten sonra başkanlığını yaptığım belediyeye Ali Baba’nın Çiftliği yakıştırmasını yapması siyasetin ne kadar çirkin olduğunun bir göstergesidir. Düne kadar dost olduğunuz insanların, siyasete girdikten sonra sizinle alay edici bir üslupla siyaset yapması nasıl değerlendirilmelidir?” dedi.
 
BEN HAKKIMI HELAL EDERİM
Bugüne kadar şahıslarla işi olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu söylediklerim bir iki kişi için değil, tüm siyasiler için geçerlidir. İnsanlar, bu dünyadan giderken kul hakkını da düşünmeliler. En büyük kul hakkı kalp kırmaktır. İnsanlar, kul hakkını ödeyebileceklerini düşünüyorlarsa ne istiyorlarsa onu yapsınlar. Ama ‘Ali Ertem biz ne yaparsak yapalım bize hakkını helal eder’ diye düşünenler varsa, evet, ben hakkımı helal ederim. Çünkü bizim topluma örnek olmamız gerekiyor” dedi.  Siyasetin ancak, siyasilerin işini düzgün yapmasıyla düzelebileceğini kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, “Biz düzgün insanlar olalım ki siyaset kendiliğinden düzelsin” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ