Kaymakam atamalarının eli kulağında

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da katılımıyla 6. basın buluşması gerçekleştirtildi. Çorlu Özcanlar Köfte Salonu’nda yapılan basın buluşmasına Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de

GÜNDEM 9.07.2013 01:22:00 0
 Kaymakam atamalarının eli kulağında
Tekirdağ Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın buluşmalarının 6.’sı dün saat 09.30’da Çorlu Özcanlar Köfte Salonu’nda yapıldı. 
 
TRAFİK KONUSUNDA GEREKLİ TALİMATLARI VERDİK
Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ramazan ayı’nın başta ülkemize ve son zamanlarda sıkıntı çeken Mısır, Suriye ve diğer ülkelere barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yerlikaya, Tekirdağ-İstanbul karayolunda özellikle hafta sonları çok sıkıntı olduğunun dile getirilmesi üzerine “Karayolunda bakım-onarım çalışması var. Özellikle hafta sonları bu yol fazla kullanılıyor. Bu da trafiğin sıkışmasına ve kazalara neden oluyor. Karayollarına ve Emniyet Müdürlüğü’ne bahse konu sorunların en kısa sürede çözülebilmesi için gerekli çalışmaları yapmaları konusunda talimat verdik. Önümüzdeki günlerde karayollarından bize izahat gelecek. Tedbirler alınacak ve alınan tedbirler bu hafta içinde basına duyurulacak.” dedi.
 
GELİŞMİŞ ÜLKELER, ENERJİ BAĞIMLILIĞI OLMAYAN ÜLKELERDİR
Basın mensuplarının Muratlı’daki kömür rezervleri ve Marmara Ereğlisi’nde kurulması planlanan Termik Santraller ile alakalı lejant değişikliğinin ne aşamada olduğu sorusunu yanıtlayan Vali Ali Yerlikaya, “Termik santral ile ilgili bize bir plan değişikliği geldi. Karar askıya çıktı. Halkın haberdar olması beklendi. Tüm itirazlar toplandı. Üç gün daha bekleyip, ilgili yerlere göndereceğiz” dedi. Gelişmiş ülkelerin enerji konusunda dışa bağımlılıktan kurtulduğuna dikkat çeken Vali Yerlikaya, “Ülkelerin amacı, enerjiye ucuz, kolay ve sürdürülebilir şekilde ulaşmaktır. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. 60.16 milyar dolarlık enerji bağımlılığımız var. Yerel kaynakları kullanmak istiyoruz. Bu sayede bağımlılığımızı en aza indirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
1.3 MİLYAR TON KÖMÜR REZERVİ VAR
Bugüne kadarki hükümetlerin en büyük sorununun güçlü ekonomi olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Ülkemiz kuruluşunun 100. yıldönümünde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefliyor. Bunun için tüm enerji kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanabilmeliyiz. Ülkemizde bu çerçevede Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü de kuruldu” dedi. Trakya’da bilinen 1.3 milyar ton kömür rezervi olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu rezervlerin değerlendirilmesi ile ilgili lejant değişikliklerinin yapılacağını, bahse konu değişikliğin şuan için askıda olduğunu kaydetti.    
TESİSLERİN YÜZDE 85’İ TAMAMLANDI
Ergene Eylem planında 26. aya gelindiğini kaydeden Vali Ali Yerlikaya, 13 Haziran’da Ergene Havzası’nı Koruma Planı hakkında Başbakanlık Genelgesinin çıktığını ve bununla ilgili gazetelerde köşe yazısı görmediğini söyledi. Başbakanlık genelgelerinin yılda 3 ya da 4 kez çıktığına vurgu yapan Yerlikaya, gazetelerin Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgelere karşı daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Ergene Eylem Planı kapsamında yapılan tesislerin yüzde 85’inin bitmiş durumda olduğunu söyleyen Vali Ali Yerlikaya, “Ağustos ayı’nın ortasında Islah Organize Sanayi Bölgeleri (IOSB), OSB olacak. Toplam 10 OSB’nin atık suları, 7 arıtma tesisinde arıtılacak. 56 kilometrelik kolektör hattı ile Marmara Denizi’ne derin deşarj edilecek” dedi. Yerlikaya, bahse konu çalışmanın 2014–2015’te kullanılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
 
7. BASIN BULUŞMASI ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENEBİLİR
Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla ilçe statüsüne kavuşan yerleşim yerlerinin kaymakam atamalarının bir hafta içinde yapılacağını söyleyen Vali Ali Yerlikaya, “Eli kulağındadır. Bugün yarın yeni ilçelerimizin kaymakamları atanacak” dedi. Basın buluşmalarının 7.’sinin Ağustos ayı ortalarında yapılacağını belirten Ali Yerlikaya, bir sonraki basın buluşmasının Çerkezköy’de yapılabileceğini ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ