Trakya’daki Kastamonulular dernek çatısı altında birleşti

Trakya Kastamonulular Derneği, Kapaklı’da açıldı. Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde bulunan derneğin açılışı öncesinde konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Kebabcı, derneklerin

GÜNDEM 8.07.2013 23:35:00 0
 Trakya’daki Kastamonulular dernek çatısı altında birleşti
DUALARLA AÇILDI
Önceki gün saat 17.30’da düzenlenen açılış töreninde açılış duası, AK Parti Kapaklı  Belediye  Başkan aday adayı İrfan Demir tarafından yapıldı. Açılış programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz,  Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Kapaklı Belediye Meclis üyesi İrfan Demir, Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Bekir Atak,  AK Parti Kapaklı Gençlik kolları Başkanı Fazıl Aydın, Kapaklı'lı iş adamı Ömer Karadeniz ve çok sayıda Kastamonulu katıldı.
  
AMAÇ BİRLİK VE BERABERLİK
Açılış programında konuşan Trakya Kastamonulular Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Kebabcı, derneğin kuruluş amacının birlik ve beraberliği sağlamak olduğuna işaret etti. Kebabcı, “Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, başta Tekirdağ ilçeleri olmak üzere Kapaklı ve Çerkezköy çevre il ve ilçelerden üye kaydederek Kastamonulular arasında ekonomik, sosyal kültürel yardımlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla derneğimizi kurduk. Kastamonu’nun tarihi ve folklor alanındaki zenginliklerini tanıtmak amacı ile faaliyetlerimize başladık.” dedi.
 
İSTİKLAL YOLU
Kastamonu’nun tarihi geçmişi konusunda da bilgiler veren Kebabcı, “Milli Mücadele döneminde eli silah tutan erkekler cephelerde düşmana karşı çarpışırken, Kastamonu İnebolu’dan, Ankara’ya uzanan, çocuk, kadın ve yaşlıların şehit düştüğü bu yola, İstiklal yolu adı verildi. Bazı tasavvufi kaynaklar Kastamonu’nun Nuh Tufanı’ndan sonra kurulan 22 bin şehirden birisi olduğunu, bu şehrin Nuh’un (a.s) torunlarından Kays Bin Hakem tarafından kurulduğunu ileri sürüyor” diye konuştu.  
 
PROFOSYONELCE KURULMUŞ
Başkan Yardımcısı Kebabcı’dan sonra konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dernekçiliğin zor olduğuna, bu zorlukların göğüslenmesi sonucunda ise birlik ve beraberlik ruhunun ortaya çıkacağına  işaret etti. Mandalı, “Dernekçilik zor olduğu kadar da güzel olan bir uğraş. İnsanımızın geldiği yerdeki töreleri burada yaşamasına imkân tanıyan derneklerimizden biri olan Trakya Kastamonulular Derneği’nin, çok daha önceden kurulması gerekirdi. Geç kurulmuş olmasına rağmen profesyonelce bir anlayışla hizmete başladı.  Bütün Kastamonulu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
KARDEŞÇE YAŞAMALIYIZ
Konuşmasında kutuplaşma ve ayrışmaya doğru gidilmekte olduğuna işaret eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu bize hiçbir şey kazandırmaz. Bu hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Yüzde 80 oranında oy almış olmanız, tek başınıza karar verme yetkisini size vermez. İnsanın eksikleri ve yanlışları ön plana çıkarılıp, güzelliklerinin umursanmaması doğru değildir. Artı ve eksiler denkleştirilip kardeşçe yaşamanın yollarını aramalıyız. Tersine bir uygulama Türkiye’nin ulusal birliğine, ilelebet var olma ilkesine ters düşecektir. Atatürk’ü lider kabul ettiğimiz müddetçe sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Laz ve Boşnak gibi ayrımcılığı körükleyen söylem ve eylemlerden uzak kalmış oluruz.”
şeklinde konuştu. 
 
BİRLİKTE AÇTILAR
Yapılan konuşmalar sonrasında Trakya Kastamonulular Dernek binasının kurdelesini Kastamonulular Derneği Başkanı Servet Albayrak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı birlikte kestiler.  
 
 
Haber / Asim YAVUZ