Selimiye Camisi'ne hayran kaldı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri için davet edildiği Edirne'ye gelen ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Frank Ricciardone Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni gezdi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ni

GÜNDEM 8.07.2013 23:10:00 0
 Selimiye Camisi
TARİHİ EDİRNE GARI’NI GEZDİ
Geceyi Edirne'de geçiren Ricciardone çifti, sabah Meriç Nehri kenarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile birlikte kahve içti. Ardından Karaağaç Mahallesi'ndeki Lozan Caddesi'nde beraberindeki korumalarıyla yürüyerek gezen Ricciardone, Yunanistan sınırındaki Pazarkule Gümrük Kapısı ve şu an Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan tarihi Edirne garını gezdi.
 
SELİMİYE CAMİSİ'Nİ GEZDİ
ABD Türkiye Büyükelçisi Frank Ricciardone daha sonra Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ne geldi. Giriş kapısı önünde ayakkabısını çıkartan Ricciardone, görevlilerden cami hakkında bilgi aldı, içinde ve dışında fotoğraf çekti. Selimiye Camisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ricciardone, Edirne'nin tarihi yerlerini gezmek, müthiş mimarlık eserini görmek ve güreşleri izlemek için geldiğini söyledi. Gazetecilerin Mısır'da yaşanan olayları sorması üzerine, Edirne'yi gezmeye geldiğini belirterek, cevap vermedi.
 
TÜRK BAYRAKLI BADEM EZMESİ
Selimiye Camisi çıkışında şekerleme ustası Arif Meriç ve Edirne Tava Ciğerini Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Frank Ricciardone'yi çiçekle karşıladı. Ardından da kutunun üzerinde ABD bayrağı ve Ricciardone'nin fotoğrafının yer aldığı Türk bayrağı motifli badem ezmesi ve kallavi kurabiyesi ikram etti. Kallavi kurabiyesini tadan Ricciardone, çok beğendiğini söyledi. Selimiye Camii'nin Arasta kısmını da gezen Ricciardone, ardından yürüyerek caminin karşısındaki Edirne Belediye Başkanlığı'na geçti. Ricciardone çiftini girişte Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi karşıladı. Edirne Belediye Meclis Meclis Salonu'nu ve Atatürk'ün Edirne'yi ziyareti sırasında konakladığı odayı gezen Ricciardone, daha sonra Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, dost ülkenin büyükelçisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. ABD Türkiye Büyükelçisi Frank Ricciardone, sıcak karşılamadan ötürü Sedefçi'ye teşekkür ederek, "Eşim ve ben uzun zamandan beri Edirne'ye gelmek istiyorduk ama  fırsat bulamadık. Bize davetiniz için teşekkür ederim. Sinan'ın o kadar parlak, güzel eserini görmek müthiş bir şey. Fotoğraf da çektik. İnşallah yakın zamanda tekrar geleceğiz. Ayrıca tüm Amerikalı vatandaşlarımızın gelmesini teşvik ediyoruz" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ