Ustalarla rüya gibi bir gece

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve gelişen yerleşim yerlerinden biri olan Kapaklı’da Kazak Gölü Halk Konserleri kapsamında önceki gün gerçekleştirilen etkinliklerde Türk Halk Müziği’nin ünl

GÜNDEM 8.07.2013 10:48:00 0
Ustalarla rüya gibi bir gece
 
                  
ÜNLÜ İLLÜZYONİST İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ
Kazak Gölü Halk Konserleri programının ilk günü, Kapaklı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin Kazak Gölü’ndeki gösterilerinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak sahneye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ünlü illüzyonist Sandokan çıktı. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Sandokan, performansıyla izleyenleri adeta büyüledi. Sihirbazlık gösterisi sonrası Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ünlü illüzyonist Sandokan’a çiçek ve plaket takdim edildi.
 
 
                                                                                                    SİS GÖSTERİ SANATLARI EKİBİ SAHNE ALDI
Halk Konserleri programı, SİS Gösteri Sanatları ekibinin muhteşem halk oyunları performansı ile devam etti. Gösteri ekibinin birçok yöreden halkoyununun yer aldığı performansı katılımcılardan büyük alkış aldı. SİS Gösteri Sanatları ekibinden bir kişiye tüm ekip adına Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen tarafından çiçek ve plaket takdim edilirken, diğer ekip üyelerine de birer gül verildi.
 
 
 
 
 
 
BU YIL HALK KONSERLERİMİZİ PROGRAMINI DAHA KAPSAMLI TUTTUK
Halk oyunları gösterisinin ardından katılımcılara Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın sesinden yaşadıkları şehir ve Kapaklı’da yapılan ve yapılacak olan çalışmaların anlatıldığı slayt izletildi. Slayt gösterisinin ardından sahneye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu yıl halk konserleri programını daha kapsamlı tutmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Halkımızdan gelen talepleri değerlendirerek beklentilere cevap vermeye gayret gösterdik. Biliyoruz ki ekonomisi güçlü olan kentlerin, sosyal anlamda da güçlü oldukları bir gerçektir” dedi. 
                                                                                                     
 
ÇİÇEĞİ BURNUNDA İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Halk Konserlerinin ilçenin tanıtımının yanı sıra sosyal anlamda kaynaşmayı da sağladığına dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “Bu tür etkinlikler halkımızın birlikte hareket etme bilincini de geliştirir. Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişen, büyüyen ve hak ettiği yere hızla ulaşan bir Kapaklı sağlamak açısından katkısı olacağına inandığım Kazak Gölü Halk Konserlerimizin, çiçeği burnunda olan İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
 
HALKIMIZIN REFAH DÜZEYİ ARTACAKTIR
Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Kapaklı’nın da ilçe olduğunu anımsatan İrfan Mandalı, “Önümüzdeki ilk yerel seçimlerden sonra Kapaklı'mız resmi ilçe statüsünü alacaktır. Ülkemizin birçok İlinden daha büyük olan ve hızla büyümeye devam eden Kapaklı'mız, İlçe olmayı çoktan hak etmiştir. Artık ilçe olmamız ile beraber, imkânlarımız da büyük ölçüde artacak ve halkımızın refah seviyesi de aynı oranda yükselecektir” ifadelerini kullandı.
 
 
ÇALIŞMA ŞEVKİMİZ ARTTI
Kapaklı’da bundan sonra, Kaymakamlık, Devlet Hastanesi, Noter, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Adliye gibi önemli kuruluşların bulunacağını belirten Başkan Mandalı, “İlçe olmamız sürecinde, desteklerini esirgemeyen başta bölgemizin değerli milletvekilleri olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Sanayinin gelişmesi ile birlikte Kapaklı nüfusunun ülkenin diğer bölgeleri ile kıyaslanamayacak bir hızla arttığına dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “1986 yılında 3 bin olan nüfusumuz bu gün ilçemize bağlanan 5 köyümüz ve 1 beldemizle 85 bine ulaştı. Bu kadar hızlı büyüyen bir ilçede belediyecilik yapmanın da bir o kadar zor olduğu hepinizin malumudur. Ancak bu zorluk bizim gözümüzü yıldırmadı aksine daha çok çalışmak için şevk ve güç verdi” ifadelerini kullandı.
 
 
  
 
DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
Trakya’nın gözbebeği çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı için ilk günden bu güne kadar önemli hizmetlerin altına imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Çalışma aşkımızı ve şevkimizi hiçbir şeyin kırmasına izin vermedik” dedi. Bugüne kadar Kapaklı’da gerçekleştirilen projelerin önemli olduğu kadar bir o kadar da örnek projeler olduğunu söyleyen Mandalı, “Biz icraatlarımızla Kapaklı'mıza en yakışanını ve en iyisini gerçekleştirmek için gayret sarf ettik ve sarf etmeye de devam ediyoruz. Halkımızın bize verdiği emaneti, her şeyden üstün bilerek, büyük titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha çok işimiz olduğunun farkındayız. Elbirliğiyle, yılmadan, tüm engelleri aşacağız. Çünkü Kapaklı'mız tüm güzelliklere layıktır” diye konuştu. Etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eden Mandalı, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diledi. 
 
 
 
 
BEKLENEN AN GELDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından tüm Kapaklı halkının beklediği o an geldi. Kapaklı halkı, Kazak Gölü Halk Konserlerinin ilk gününde Türk Halk Müziği’nin ünlü isimleri Belkıs Akkale, Selahattin Alpay, Nuray Hafiftaş, Süreyya Davulcuoğlu, İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli’yi aynı sahnede izleme şansı buldu. Sanatseverler, coşkulu konserde, Türkiye’nin farklı yörelerine özgü en sevilen eserlerle keyifli bir akşam yaşadı.
 
  
 
 
 
 
 
                            

ALKIŞLARLA ÖDÜLLENDİRDİLER
Kapaklı'lı hayranlarına müzik ziyafeti çeken sanatçılar, sevgiyi, barışı, kardeşliği ve dostluğu türkülerle anlattıklarını söyledi. Sanatçılar, “Türküler, bizim kimliğimiz, bizim özümüzse türküleri geçmişten gelecek nesillere aktarmalıyız” diyerek Diyarbakır’dan Rize’ye, Erzincan’dan İzmir’e kadar her yöreden türküler seslendirdi. Sanatseverler de birbirinden değerli türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Keyifli konserin sonunda Kapaklı'lılar, usta sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden konserde tüm katılımcılar rüya gibi bir gece yaşadı. Kazak Gölü Halk Konserlerinin ilk günkü programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Serpil Sevgi ve Aziz Özkan, Kapaklı Belediyesi birim amirleri ve personeli ile binlerce vatandaş katıldı.
 
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ