Veliköy’de Alişan rüzgarı esti

Veliköy’de bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Keşkek Festivali kapsamında önceki akşam düzenlenen halk konserlerine Veliköylüler yoğun ilgi gösterdi.

GÜNDEM 8.07.2013 10:03:00 0
Veliköy’de Alişan rüzgarı esti
 
KEMENÇE ŞOV İLE BEĞENİ TOPLADI
Veliköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen konserin sunuculuğunu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Yelda Başaran yaptı. Saat 21.00’da başlayan konserde ilk olaral sahneye çıkan Erzurumlu sanatçı Ömer Akçay, sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Yaklaşık yarım saat süren Ömer Akçay konserinde dinleyiciler de hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. Saat 21.30'da Ömer Akçay sahneyi Karadenizli sanatçı Salim Işıklı’ya bıraktı. Seslendirdiği şarkılarla Veliköylülerin beğenisini kazanan Salim Işıklı, son klibinin çektiği ve önümüzdeki günlerde televizyon ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan Bu Vatanın Oğluyum şarkısını da seslendirdi. Işıklı, yaptığı kemençe şov ile de beğeni topladı. 
 
 
TRAKYA HALKININ GÜZELLİĞİNE BAĞLADI
Salim Işıklı’nın konserinin ardından Veliköy Belediyesi’nin 4 yıllık çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, sunucu Yelda Başaran’ın “Veliköy bana çok uğurlu geliyor. Bunu neye bağlıyorsunuz” demesi üzerine bunu Trakya insanının güzelliğine bağladığını söyledi. Veliköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilgili de konuşan Başkan Belindir “Halkımızın desteği ile daha önemli projelere imza atacağız” dedi. Belindir, Meydan Projesi, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Binası Projesi, Veliaport Toplu Konut Projesi, Şehit Polis Sabahattin Ergin Üstgeçidi Projesi ve diğer projeler hakkında bilgiler verdi.
   
 
HEP BİR AĞIZDAN EŞLİK ETTİLER
Konuşmanın ardından saat 22.10’da da sahneye Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Sevcan Orhan, hem sahne performası hem de seslendirdiği türkülerle beğeni topladı. Konser boyunca dinleyiciler de hep bir ağızdan Sevcan orhan’ın seslendirdiği türkülere eşlik etti.
 
   
ALİŞAN SAHNE ALDI
Sevcan Orhan’ın konserinin ardından Veliköy Belediye Başkanı Hanifi belindir, sanatçı Sevcan Orhan’a ve programın organizatörlüğünü üstlenen Gökhan Acun’a plaket takdim etti. Saat 23.30’da da Veliköylü'lerin merakla beklediği Alişan sahne aldı. Eski ve yeni şarkıları ile dinleyicileri beğenisini kazanan Alişan, sahne performansı ile de dinleyicileri coşturdu. Konser sırasında gerçekleştirilen davul şov da Veliköy'lüler tarafından beğeniyle izlendi. Zaman zaman slov zaman zaman hareketli şarkılar seslendiren sanatçı Alişan’ın şarkılarına dinleyiciler de alkışları ile eşlik etti. 
   

 
   
 
 
TELEVİZYON MÜJDESİ
Bir dönem Çağla Şikel ile televizyon programı yapan Alişan, sunucu Yelda Başaran’ın yeni sezonda televizyonla ilgili bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine Alişan, Çağla Şikel ile birlikte yeni sezonda izleyicilerin karşısına çıkacaklarını söyledi. Sahneye çıkan Yemiş ismindeki hayranı ile de sohbet eden Alişan, esprileri ile de Veliköy'lüleri güldürdü. Konserin sonunda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Alişan’a tablo hediye etti. Konserin sonunda gökyüzünü renklendireen havai fişek gösterisi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 
 
  
 
 
  
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Geleneksel Keşkek Festivali etkinliklerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy ilçe ve Veliköy Belde yönetimleri, Çerkezköy Yağlı Güreşler Ağası Mesut İşlek, Veliköy Yağlı Güreşler Ağası Tayyip Bilgen, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ile yüzlerce vatandaş katıldı. Festival etkinliklerinde çocuklar da kendileri için kurulan oyun alanında gönüllerince eğlenirken, belediye tarafından vatandaşlara çerez ve kuru pasta dağıtıldı.
 

 
 
 
Haber / Gökhan TEKER