İlk kazma vuruldu

Hayrabolu Belediye Başkanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılan protokol gereğince Hayrabolu “Atık Su Arıtma Tesisi” inşaatına başlandı.

GÜNDEM 6.07.2013 00:15:00 0
 İlk kazma vuruldu
TERTEMİZ BİR ŞEKİLDE SALINACAK
İlçenin Çıkrıkçı Köyü güzergahında yapılacak  Atık Su Arıtmatesisi inşaatına başlandığını belirten Belediye Başkanı Hasan İrtem, ”1053 Sayılı Belediye Teşkilatı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkındaki Kanunun 10. maddesi gereğince Ergene Havzası Koruma Eylem Planında yer alan Hayrabolu Belediyesine ait Atık Su Arıtma Tesisi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yaptırılacak. İnşaatının maliyet bedeli 30 Yıl içerisinde 30 eşit taksitte Devlet Su İşleri (DSİ)' ne ödenecek. Hayırlısıyla bir büyük projeyi daha Hayrabolu’muza kazandırmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Uzun süren bürokratik uğraşlar, kamulaştırma çalışmalarından sonra DSİ ile yaptığımız protokol ile ihalesi gerçekleştirilen Atık Su Arıtma tesisimizin de inşaatına başladık. Bir yıl sonunda tamamlanacak tesisimiz ile ilçemizin kanalizasyon atıkları bu tesisimizde arıtıldıktan sonra Ergene’ye tertemiz bir şekilde salınacak. “ dedi.
 
KANALİZASYON İNŞAATI İLE ENTEGRE OLACAK
İrtem, atık su arıtma tesisinin inşaatı devam eden kanalizasyon inşaatıyla entegre olacağını, yüklenici firmanın şantiyesini ilçeye kurduğunu belirterek, çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.
 
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN