Projelerin sözleşmeleri imzalandı

2013-2014 Mali Destek Programları kapsamında uygulaması yapılacak olan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, Çorlu Meslek Yüksekokulu ve Malkara Meslek Yüksekokulu'nun proje sözleşmeleri imzalan

GÜNDEM 6.07.2013 00:12:00 0
 Projelerin sözleşmeleri imzalandı
529 BİN TL DESTEK VERİLECEK
Ajans hizmet binasında yapılan imza törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün katıldı. Toplam bütçesi 649 bin 418,54 TL olan üç proje için Trakya Kalkınma Ajansı 529 bin 264,12 TL destek verecek.
 
OKULUMDA MUTLUYUM
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda uygulanacak proje ile okul bünyesinde İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi kurulacak.  Çorlu Meslek Yüksekokulu'nda uygulanacak olan "Okulumda Mutluyum" projesi ile bedensel engelli öğrencilerin yüksek öğrenim almalarını sağlamak ve eğitim alan tüm öğrencilerin sosyo-kültürel düzeylerini arttırmak amaçlanıyor. Proje kapsamında okulda bulunan 2 binaya engelli asansörü yapılacak, 2 spor sahası engellilerin spor yapmasına ve müsabaka izlemesine uygun hale getirilecek, yapılacak aynalı oda ile engellilerin tiyatro, modern dans ve halk oyunları öğrenmeleri teşvik edilecek, bahçede bir satranç köşesi ve bilgisayar laboratuarı oluşturulacak. Ayrıca proje kapsamında kantin, bahçe ve diğer sosyal alanlar arasında engellilerin kolayca geçişini sağlayacak düzenlemeler yapılacak. 248 bin 409,94 TL'ye mal olacak projenin 223 bin 567,21 TL'si TRAKYAKA tarafından karşılanacak.
 
18 YAŞINI DOLDURMUŞ OLANLAR YARARLANABİLECEK
Namık Kemal Üniversitesi'nin üçüncü projesi de Malkara Meslek Yüksekokulu tarafından uygulanacak olan "duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam bilirim" adlı proje oldu. Toplam bütçesi 33 bin 432,60 TL olan projenin 30 bin 14,91 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek. Projenin amaçları arasında turizm uygulama laboratuvarı kurarak, turizm sektöründe çalışacak kalifiye personeli yetiştirmek, yerel ve bölgesel turizmin gelişmesine katkıda bulunmak, ilçede yaşayan yerel halktan katılımcıların ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin teorik ve uygulama eğitimleri ile turizm alanındaki yeterliliklerinin arttırılması yer alıyor. Kurulacak olan Turizm Uygulama Laboratuvarından Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Malkara'da yaşayıp turizm konusunda eğitim almak isteyen gençler (18 yaşını doldurmuş lise mezunu), Malkara’da bulunan hizmet işletmeleri yararlanabilecek.   
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ