Tekirdağ İli Doğa Turizmi Master Planı Toplantısı yapıldı

Tekirdağ İli Doğa Turizmi Master Planı toplantısı, önceki gün Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Orman ve Su İşleri İstanbul 1. Bölge

GÜNDEM 5.07.2013 23:46:00 0
 Tekirdağ İli Doğa Turizmi Master Planı Toplantısı yapıldı
DAHA GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YAPILDI
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Türkiye'de her ilin turizm master planının mevcut olduğunu söyledi. Bu planlarda doğa turizmiyle ilgili konuların bulunduğunu kaydeden Akıncıoğlu,  ancak Doğa Turizmi Master Planı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sorumluluğunda olan alanların tanıtımına yönelik konular üzerinde daha geniş kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirtti.
 
SUNUM YAPILDI
Doğa Turizmi Master Planı ile Türkiye'de doğa turizminin canlandırılmasının amaçlandığını ifade eden Akıncıoğlu “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yönettiğimiz ve sürdürdüğümüz bu çalışmada, yerli ve yabancı turistlerin illerimizdeki doğa turizmi potansiyelini taşıyan yerlerden hangi ölçülerde nasıl istifade etmesi gerektiği masaya yatırılacak. Umut  ediyoruz ki bu pastadan ülkemiz hak ettiği payı koruyarak ve düzgün yöntemlerle istifade edecektir” dedi. Akıncıoğlu’nun konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal da Tekirdağ İli Doğa Turizmi Master Planı ile ilgili sunum yaptı.
 
Haber / Gökhan TEKER