Borsadan TÜ’ye ziyaret

Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Efgan Döşlüoğlu önceki gün Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener YÃ

GÜNDEM 5.07.2013 01:33:00 0
 Borsadan TÜ’ye ziyaret
 ŞEHRİMİZE FAYDALI OLACAK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük “Sizleri tebrik ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum. Şehrimizdeki tüm kamu ve sivil toplum işbirliği içerisinde yapacakları çalışmaları şehrimize faydalı olacaktır. Üniversite ve özel sektör işbirliği adına yapılacak çalışmalar bünyemizde bulunan Teknopark vasıtasıyla desteklenmektedir. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden elde edilen gelirin sanayi faaliyetleriyle desteklenerek artırılması gerekmektedir. Bu konuda Arda Meslek Yüksekokulu içerisinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
 
VETERİNERLİK VE ZİRAAT FAKÜLTELERİ AÇILMASINI İSTİYORUZ
Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk de “Edirne Ticaret Borsası olarak amacımız paydaşlarımız olan kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte etkili çalışmalar yaparak şehrin dinamiklerini harekete geçirmektir. Bu anlamda bölgemiz için önemli güç ve değerlerden birisi olarak gördüğümüz Trakya Üniversitesi’nin desteğini de hissetmek bizler için çok önemli. İlimizde Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin de açılmasını istiyoruz. Kuruluşu için Borsa olarak destek verdiğimiz Arda Meslek Yüksekokulu bünyesinde, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak ortak akıl çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre açılacak, bölgenin ihtiyaçlarına cevap veren eğitim programlarının şehrimiz ve bölgemizdeki eksikliği bir nebze de olsa gidereceğine inanıyorum. Bu kapsamda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız” dedi.
 
 
 Haber / Cihangir ARIK