Umut oldular

Kırklareli'nde, göz kapağı düşüklüğü nedeniyle yüzünde kist oluşan 14 yaşındaki Batıkan Pehlivan'ın tedavisi için belediyede işçi olan babasının arkadaşları yardım kampanyası il

GÜNDEM 5.07.2013 01:06:00 0
 Umut oldular
Kırklareli Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 39 yaşındaki Murat Pehlivan ve ev hanımı 41 yaşındaki Mine Pehlivanın 2 çocuğundan biri olan Kırklareli Ahmet Yener Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencisi Batıkan'ın sol gözünde, doğuştan göz kapağı düşüklüğü oldu.
 
ARALARINDA PARA TOPLADILAR
İlerleyen yıllarda göz kapağındaki düşüklüğü nedeniyle yüzünün sol tarafında kist oluşmaya başladı. Zamanla sol gözünden başlayan kist çenesine kadar indi. Oluşan şişkinlik nedeniyle sol gözünü kullanamayan Batıkan, maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat ettirilemedi. Baba Murat Pehlivan'ın mesai arkadaşları, Batıkan'ın rahatsızlığını öğrenince kendi aralarında 7 bin 500 lira para topladı. İlk ameliyat için yeterli olan para hem Batıkan'ı, hem de ailesini sevindirdi.
 
BURSA’DA AMELİYAT OLACAK
Yapılan araştırmaların ardından Batıkan ve ailesi, 13 Temmuz günü Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleşecek olan ameliyat için bu kente gitti. Batıkan'ın Eylül ayı içinde de ikinci operasyon geçirmesi planlandı. Kırklareli Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Murat Pehlivan'ın oğlu Batıkan Pehlivan için kurum içinde yardım kampanyası başlattıklarını belirten Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş, "İkinci ameliyat için 12 bin 500 lira daha gerekiyor. Kırklareli Valiliği'nden alınacak olan olur yazısı ile genel bir bağış kampanyası başlatmayı planladık. İnşallah Batıkan en kısa zamanda sağlığına kavuşur"  dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ