Mandalı kolları sıvadı

2014 yerel seçimlerine 9 ay gibi kısa bir süre kala siyasi partiler yavaş yavaş aday adaylarını açıklarken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise son zamanlarda yapılan ve yapılması planlanan projele

GÜNDEM 4.07.2013 00:18:00 0
 Mandalı kolları sıvadı
KURDELEYİ KİK KESECEK
Kapaklı Belediyesi’nin projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geçtiğimiz aylarda toplu sünnet şöleni için ihale yaptıklarını fakat ihaleye giren firmalardan birinin itirazı nedeni ile projenin ertelendiğini kaydetti. İhalenin Kamu İhale Kurumu tarafından incelendiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Bir hafta içinde karar verilecek. Kısacası Sünnet Şölenimizin kurdelesini KİK kesecek” diye konuştu.
SÜNNET KAYITLARI DEVAM EDECEK
Sünnet Şöleni’nin 4, 5, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde yapılmasının planlandığını anımsatan Başkan İrfan Mandalı, “Yapılan itiraz nedeni ile sünnet şenliğimiz 1 hafta ertelenmiş oldu. Fakat sanatçılarımız İzzet Altınmeşe, Nuray Hafiftaş, Belkıs Akkale, Bedri Ayseli, Selahattin Alpay, Süreyya Davulcuoğlu ve Volkan Konak 5–6 Temmuz tarihlerinde Kapaklı halkımızla birlikte olacaklar” ifadelerini kullandı. Mandalı, bu süre zarfında sünnet kayıtlarının da devam edeceğini sözlerine ekledi.
DERE ISLAHI İHALESİ YAPILDI
Kapaklı Belediyesi olarak geçtiğimiz haftalarda Dere Islahı ihalesini yaptıklarını dile getiren İrfan Mandalı, “Yaklaşık 1 milyon TL sözleşme bedeli sonucunda ihalemizi gerçekleştirdik. Yer teslimi de yapıldı. Müteahhit firma en kısa sürede çalışmalara başlayarak Dere Islah çalışmalarına başlayacak. Geçici olarak önlem alma adına dere yataklarının, her iki yakasını genişleteceğiz. Tabanını da derinleştirerek,  olası yeni bir şiddetli yağmura karşı tedbir almış olacağız.  Daha sonra dereler,  kalıcı olarak DSİ tarafından,  her iki yaka ve taban beton olarak yapılacak.  Bu çalışmaları da 2013 yılında tamamlamış olacağız. Belde içerisinden geçmekte olan üç dere de bu şekilde kalıcı olarak ıslah edilecek” dedi.
ULAŞIM SORUNUMUZ KALMAYACAK
İlçenin muhtelif noktalarında yeni açılan ve altyapısı yapılan yollara serilmek üzere çakıl alımı ihalesinin de gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “İsmetpaşa Mahallesi kaldırım yapım ihalesi de gerçekleştirildi. Bunun yanında 3 yıl önce bitirilmesi gereken fakat müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle ikinci ihalenin yapılmasının ardından yapımına bu yıl başlanan Çevre Yolu’nun da 2014’e kadar bitirilmesi öngörülüyor. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ulaşım konusunda bir sıkıntımızın kalacağını düşünmüyorum” dedi.
 
 
KAPAKLISPOR SAHASINA 950 BİN TL’LİK YATIRIM
Sportif alanda ise Kapaklıspor Sahası yapımının da başladığını dile getiren İrfan Mandalı, “Sahanın bulunduğu alanı 2 yıllık bir uğraşın ardından belediyemize kazandırdık. Yaklaşık 950 bin TL tutarında bir yatırımla sahamızı baştan aşağıya yeniliyoruz” dedi. Köylere hizmet götürme kapsamında köy okullarına da oyun grupları konulduğunu söyleyen Mandalı, ilçedeki minibüs duraklarının yenilenmesi kapsamında yaklaşık 350 bin TL’lik bir yatırım yapacaklarını dile getirdi. 
 
20 DEKARLIK ALANA PARK YAPILACAK
İsmet Paşa Mahallesi ile Yıldızkent mevkii arasında kalan yaklaşık 20 dekarlık alana büyük bir park yapılacağının müjdesini veren Belediye Başkanı Mandalı, “İhalemizi yaptık. Parkımızın içinde 2 adet Anfi Tiyatro, 2 adet havuz, yürüyüş parkurları gibi unsurlar yer alıyor. Kapaklı’nın ihtiyaç duyulan noktalarına konulması için konteyner alımı ihalesi yaptıklarını söyleyen Mandalı, Halk Konseri verilecek alana konulması için de 2 adet tribün alındığını sözlerine ekledi.
 
30 KİLOMETRE YOL YAPILACAK
İlçe genelinde asfalt ve beton yol yapımı için geçtiğimiz aylarda İller Bankası’ndan 6 milyon TL’lik bir kredi talebinde bulunduklarını söyleyen İrfan Mandalı, “Kredimiz yeni onaylandı. Bu ay ihaleyi yaparak 30 kilometrelik asfalt ve beton yol yapımı çalışmalarına başlamayı planlıyoruz” dedi.
 
MEVCUT ÜST GEÇİT YETERSİZ KALIYOR
Şehit Vahit İnce üst geçidinin yetersiz kalması nedeniyle yeni yaya üst geçit projesi hazırlandığını belirten Başkan Mandalı, “38. Sokak ile Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ni birbirine bağlayan bölgede yapılması planlanan üstgeçit engellilerin kullanımına uygun olacak. Projede 2 adet asansör, döner merdiven, döner rampa, peyzaj alanları, tuvaletler ve 1 adet büfe bulunuyor. Özgün mimari tasarımlarla yapılacak olan yaya üst geçidi projemiz trafiği rahatlamanın yanı sıra ilçemize de prestij kazandıracak” diye konuştu.
 
REFÜJ AYDINLATMA PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Yıldızkent Kavşağı ile Yünsa Kavşağı arasında orta refüj aydınlatma projesinin de hayata geçtiğini ifade eden İrfan Mandalı, “Toplam bin 700 metre uzunluğundaki orta refüje yaklaşık 34 metre arayla 50 adet dekoratif aydınlatma direği konulacak. Dekoratif direkler 10 metre yüksekliğinde 12 parçadan oluşan lale modelli direklerdir. Direklerin kenarlarında boydan boya led kanallar yer alıyor. Geceleri ayrıca direklerin gövdesi mavi ışık verecek. Dekoratif direklerin gövde ve alt kısımlarında 1 metre genişliğinde ışıklı belediyemizin logosu yer alacaktır. Dekoratif direklerin tepe kısmında ise150 watt gücünde sokak aydınlatma lambaları konulacak” dedi.
 
KAPAKLI, KAPALI SPOR SALONU’NA KAVUŞACAK
İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı planlanan Kapalı Spor salonu projesinden de bahseden İrfan Mandalı, “Kapalı Spor salonu projemizde Peyzaj alanları, 34 araçlık açık otopark, 84 araçlık kapalı araç otoparkı, kafeterya, takım soyunma odaları, antrenör soyunma odaları, engelli wc, hakem soyunma odaları, sağlık odası, kondisyon salonu, fitness salonu ve 1000 adet seyirci kapasiteli olacak şekilde tasarlanmıştır. Sizlerden aldığım güçle çağdaş ve daha Modern bir Kapaklı yaratmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
 
KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ HAZIR
Kapaklı Belediyesi kültür merkezi projesinin de hazırlandığını söyleyen İrfan Mandalı, ihale çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Kültür merkezimizde 91 araçlık kapalı araç otoparkı, 310 kişilik çok amaçlı  salon, mescit, fitness salonu, sauna  ve hamam, dinlenme salonları, 3 adet 90'ar kişilik cep sineması, 500 kişilik balo salonu,açık anfi tiyatro, kütüphane, dans, müzik, fotoğraf ve tiyatro atölyesi, 9 adet derslik ve öğretmen odası, 1080 m2  1 adet ticari alan , 2 adet cafe restaurant yer alacak. Proje, 15 bin 931 metrekare inşaat alanına yapılacak” ifadelerini kullandı.
 
25 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ
2013 yılsonuna kadar Saray çevre yolunun tamamlanmasının planlandığını söyleyen Başkan Mandalı, “Pınar Bulvarında trafik akışı rahatlayacak. Bu caddemizi de trafiğe kapatarak halkımızın nezih bir ortamda aileleri ile birlikte dolaşmaları için gerekli düzenlemeleri yapmayı planlıyoruz. Daha sonra ise en büyük projemiz olan Meydan Projesi için kolları sıvayacağız. Buraya yaklaşık 25 milyonluk yatırım yapmayı planlıyoruz. Kasamızda hali hazırda 7 milyon TL var. 6 milyon TL de İller Bankası’ndan gelecek. Projenin yapılacağı tarihe kadar kasamıza 7-8 milyon TL daha girer. Kısacası bu projeyi gerçekleştirme adına ekonomik anlamda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız” dedi. Proje çerçevesinde Kapaklı çıkışında bulunan köprüyü kod alarak 13–14 metre derinliğe kadar ineceklerini ve mevcut meydanın altında yaklaşık bin 500 araç kapasiteli bir yeraltı otoparkı yapacaklarını söyleyen Mandalı, “Üst kısım ise yine Kent Meydanı olarak kalmaya devam edecek. Proje kapsamında ilçemize bir de Türk Hamamı kazandıracağız. Bu alana kesinlikle herhangi bir bina yapılmayacak. Belediye Binamızı yolun bu tarafına taşımamızın tek nedeni de bu projemizdir” açıklamalarında bulundu. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ