Kaymakam Baysal’dan Dedeağaç’a ziyaret

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Belediye Meclis Üyesi İsmail İşcan, Belediye Yazı İşleri Müdürü Hayrettin Savcı, İlçe Milli Eğitim Md. V. Vedat Uzun, Prof. Dr. Sait BaÅ?

GÜNDEM 3.07.2013 01:49:00 0
 Kaymakam Baysal’dan Dedeağaç’a ziyaret
YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Yapılan ziyarette Dedeağaç ile Enez’in kültürel, ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Lambakis, Enez İlçesini en yakın zamanda ziyaret edeceğini ve Enez Limanının açılması konusunda adımlar atılması gerektiğini belirtti. Lambakis, Dedeağaç – Enez ikili ilişkilerinin geliştirilmesine açık olduklarını, yapılacak kültürel, sportif faaliyetlerle karşılıklı sosyal lişkilerin gelişeceğini, Dedeağaç Belediyesi olarak kültürel ve ekonomik faaliyetleri gerçekleştirmeye hazır olduklarını, bu konuda da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek “Mevcut Enez Limanı’nın da kullanıma hazır hale getirilmesi konusundaki çalışmaları yakından takip ediyoruz ve limanın faaliyete geçirilmesi konusunu destekliyoruz” dedi.
 
ENEZ’İN KARDEŞİ GİBİ
Kaymakam Fatih Baysal da, Dedeağaç ve Enez’in karşılıklı olarak kültürel, sportif ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesini arzu ettiklerini, birlikte yapılacak çalışmaların bölgeye ve bölge insanına olumlu yansımaları olacağını ve Enez Limanı’nın turizme açılması için her türlü girişimleri yaptıklarını ve girişimlerin karşılığını alınacağını düşündüğünü ifade etti. Daha sonra Dedeağaç Metropoliti Anthimo’u ziyaret eden heyet burada da Dedeağaç ve Enez’in durumunu görüştüler. Dedeağaç Metropoliti Anthimo, Dedeağaç’ın tarihsel açıdan Enez’in kardeşi gibi olduğunu ifade etti.
 
 
Haber / Menşure KARDEŞ