Kanalizasyon için ilk kazma vuruldu

Çerkezköy Haber - Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan proje çalışmaları sonrasında ilçe kanalizasyonu ve kısmi yağmur suyu inşaatı işinde yer teslim işleminin gerçekleşt

GÜNDEM 28.06.2013 23:25:00 0
 Kanalizasyon için ilk kazma vuruldu
ALTYAPI ÖNEMLİ BİR SORUN
Proje ile ilgili bilgi veren Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Hayrabolu için yaptıkları çalışmalarla 50 bin nüfusa 50 yıl yetecek alt yapı projelerinden olan kanalizasyon inşaatına başlandığını ifade etti. Hayrabolu’nun en büyük sorunlarının başında alt yapı sorunlarının geldiğini söyleyen İrtem “Kanalizasyon sistemimiz 1970’ li yıllarda yapılmış artık Hayrabolu’yu taşıyamaz hale geldi. Şimdi yapılacak kanalizasyon şebekesi ve yağmur suyu şebekesi 50 bin nüfusa 50 yıl yetecek kapasitede. Gelişmekte olan ilçemizde ileriye dönük olarak yaptığımız bu proje ile kanalizasyonda yaşanan birçok sorunda ortadan kalkacaktır. Bugün Ovalar mevkiinde ana arterlerden biri olan hattın kazım işiyle inşaatımıza Bismillah deyip başlıyoruz. İnşallah projemiz belirtilen süre içerisinde tamamlanarak Hayrabolu’ya uzun yıllar hizmet eder. Hayrabolu Belediyesi kanalizasyon inşaatı İller Bankasının,  Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kredisiyle yüzde 50’lik kısmı hibe olarak yapılmaktadır” diyerek, projenin Hayrabolu’ya hayırlı olmasını temenni etti.
 
ATIK SU TESİSİNE ENTEGRE OLACAK
İrtem başlanan kanalizasyon inşaatıyla şehir içerisinde ana hatlara taşınacak atıkların Çıkrıkçı Köyü yakınında Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen Atık su tesisine entegre olacağını belirterek “Kanalizasyon şebekemizin ovalar mevkiindeki ana hattı atık su arıtma tesisine bağlanacak. Burada kanalizasyondan gelen ve arıtılan sular Ergene'ye temiz olarak deşarj edilecek. İlçemize 750 gün süreli kanalizasyon inşaatı ve yağmur suyu şebekesinin toplam uzunluğu yaklaşık 55 kilometre olacaktır” dedi. 
 
İLK RÖGAR YERLEŞTİRİLDİ
İrtem, 16 Temmuz’da Şehir içme suyu inşaatına ait projenin de İller Bankası tarafından ihaleye çıkarılacağını, Hayrabolu’nun dev projeler sayesinde modern bir kent olma yönünde büyük ilerlemeler kaydedeceğini belirtti. Kazının ardından kanalizasyon şebekesinin ana hattına ait ilk rögar şebekeye yerleştirildi.
 
 
Haber / Gökhan TEKER