Bakanlık zorunlu hale getirdi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Ali Bozdağ, dün saat 09.30’da Gönlübol Lokantası’nda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 27.06.2013 02:41:00 0
Bakanlık zorunlu hale getirdi
ZORUNLU HALE GELDİ
Maliye Bakanlığı’nın kayıt dışı işlemlerin azaltılmasını sağlamak amacıyla yayınladığı basın bildirisi ile ilgili konuşan Ali Bozdağ, mükelleflerin kademeli olarak 01.01.2016 tarihine kadar yeni nesil pos cihazı kullanmak zorunda olduklarını ifade etti. Maliye Bakanlığı’nın, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz olarak adlandırılan yeni yazar kasaların aynı zamanda pos cihazı özelliğinin olmasını zorunlu hale getirdiğini söyleyen Bozdağ “Bu kapsamda yazar kasa ve pos cihazı üreten firmalar, yeni nesil cihazları üretmeye başladılar. Mükelleflerimizin kademeli olarak, 01.01.2016 tarihine kadar yeni nesil cihazları kullanmaları mecbur kılındı” dedi.  
 
90 GÜN İÇİNDE CİHAZLARINI KAYIT ETTİRMELİLER
Bozdağ, belirlenen tarih öncesinde, mali hafızası dolan cihazlara, yeni mali hafıza takılmayacağını, bunların yerine yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alınması gerektiğine dikkat çekerek “Basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkârlarımızın, yazar kasa kullanma mecburiyetleri bulunmadığı için bu cihazları kullanma zorunlulukları da bulunmuyor. Yeni nesil POS/yazar kasa kullanma mecburiyeti getirilen esnaf ve sanatkârlar, bu cihazların satın alış faturasındaki tarihi takip eden 90 gün içerisinde, bağlı bulundukları vergi dairesine bir dilekçe vererek cihazlarını kayıt ettirmek zorundalar” dedi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Cihazını kaydettirmeyen mükelleflerden bilanço usulüne göre defter tutanlara bin 200 TL, işletme hesabı esasına göre defter tutanlara ise 600 TL usulsüzlük cezası kesilecek” uyarısında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ