Sahte içkilerin gittiği oteller incelendi

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Edirne ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen sahte içkilerin dağıtıldığı turizm bölgelerindeki işletmelerde inceleme yapıl

GÜNDEM 25.06.2013 05:02:00 0
 Sahte içkilerin gittiği oteller incelendi

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince haftasonu düzenlenen ve 15 kişinin gözaltına alınarak serbest bırakıldığı operasyona ilişkin detayları da ortaya çıktı. Tekirdağ ve İstanbul'daki sahte içki imal edilen depolarda ele geçirilen içkilerin önünde açıklama yapan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İzmir bölgesindeki turizm işletmelerinde inceleme yapıldığını söyledi.

 

6 AYLIK ÇALIŞMAMIZ

Şebekenin sipariş üzerine sahte içki imal ettiklerini belirten Ceylan, “Bu, bizim 6 aylık bir çalışmamız. Bütün parçalar tamamlandıktan sonra Edirne'nin yanı sıra İstanbul, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Sahte içkiler genellikle İzmir bölgesi, Antalya gibi yerlere gönderiliyordu. Turizm açısından Türkiye'nin imajını zedeleyecek bir durum. Bu çalışmayı bu yüzden çok önemsedik. Hem turizm açısından hem de insan sağlığı açısından çok önemli. Sahte içki kullananların gözlerini kaybedebileceği gibi hayatlarını kaybetmesi de söz konusu. Operasyondan sonra İzmir ve Antalya'daki turizm hizmeti veren otellere yönelik, sahte içkilerin aktarıldığına ve kullanıldığına yönelik çalışmalar devam ediyor. Oradaki birimlerle irtibata geçtik. Amacımız insan sağlığı tehdit eden yasa dışı, gümrük kaçağı malzemeleri engellemek. Bunlar merdiven altı imalathaneleri. Sağlıktan tamamen uzak, kontrolden uzak, denetlemesi yok. Kurtlu da olabilir, en önemlisi kullanılan alkolün kalitesiz olması ve insan sağlığını etkilemesi” dedi.

 

SERBEST KALDILAR

Edirne Emniyet Müdürü Ceylan, operasyon kapsamında 18 yaşından küçük 1 şüphelinin tutuklandığını, 15 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı söyledi. Adliyede ifade veren şüphelilerin imal ettiği içkilerden ölen olmadığı için hakimlerin tutuklama yoluna gitmediklerini belirten Ceylan, "Yakalanan şüpheliler adliyeden serbest bırakıldı. Bununla ilgili bir değerlendirme yapamayız ama aynı kişiler yeniden bu işleri yapmaya devam ederse yine operasyon yapar ve yakalarız. Tutuklama, yargının bileceği bir iştir. Bu sahte içkilerden ölen olmadığı içinde hakim herhangi tutuklamaya gerek görmedi. 'Olursa hepinizi tutuklarım' dedi. Değişik ve bilinen markaların şişeleri çöpten alarak üzerlerine imal ettikleri sahte içkileri doldurduktan sonra etiketlerini koyarak piyasaya sürmüşler. Alkol ve içerisindeki miktarları kendileri ayarlıyorlar”dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER