Hac seminerleri başladı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından, kutsal topraklara gidecek olan 72 hacı adayının hac görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmeleri için düzenlenmesi planlanan seminer programı dün ba?

GÜNDEM 18.06.2013 08:25:00 0
Hac seminerleri başladı
Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği Hac Semineri dün Fevzipaşa Mahallesi Bahçeli Camii’nde başladı.
 
4 GÜN SÜRECEK
4 gün devam edecek olan seminer Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ramazan Ayı'nın bitmesiyle İslam Alemi'nin bir ibadet mevsiminden çıkacağını, ancak hac dönemi ile yeni bir ibadet mevsimine gireceğini söyleyen Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, hacla ilgili idari konular, beşeri münasebetler ve hac menasıkı konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.
 
HAC HEM BEDEN HEM DE MAL İLE YAPILAN BİR İBADETTİR
Hac ibadetinin yapılabilmesi için belli bir zenginliğe sahip olunması ve sağlık şartlarının yerinde olması gerektiğini ifade eden Mahmut Emin, “Hac hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Seminerde ağırlıklı olarak görüntüler eşliğinde hac menasıkı, beşeri münasebetleri ve idari konular işleyeceğiz” dedi.
 
HACI ADAYLARININ SORULARINI DA CEVAPLANDIRDI
Zaman zaman hacı adaylarına söz veren İlçe Müftüsü Mahmut Emin, seminerde hacı adaylarının sorularını da cevaplandırdı. 4 gün boyunca devam edecek olan seminerde “Haccın önemi, hacda beşeri ilişkiler, hac menaskı (Haccın tatbiki uygulanışı, İhram, Tavaf, Say), hacca aykırı davranışlar ve cezaları, haccın farzları, haccın vacipleri, ayniyat, beslenme, servis hizmetleri ve kurban” konuları işlenecek.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ