Fişleme iddiaları meclis gündeminde

CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, firmaların MİT tarafından fişlendiğine dair iddiaları Başkabakn Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. Basında çıkan bazı haberlere göre Milli İstihbarat Teşkilatı

GÜNDEM 18.06.2013 06:43:00 0
Fişleme iddiaları meclis gündeminde
Belgelerde, şirketlerin ve ataması yapılacak insanların “CHP’li, solcu, Hristiyan” gibi fişlemeler ile başbakanlığa bildirildiğinin görüldüğünü ifade eden Dibek, “Yine belgelerden görüleceği gibi Seçim Bölgem Kırklareli’nde faaliyet gösteren AR-KA Madencilik İnşaat şirketi de MİT tarafından “CHP taraftarı oldukları, CHP’li Kırklareli Belediyesi ile iyi ilişkilerinin bulunduğu şeklinde bilgiler mevcuttur” diye fişlenmiştir. 2012 yılında fişlenene kadar devletten ihaleler alan şirket (2011’de 4 ihale almıştır) fişleme sonrası girdiği 15 ihaleyi de kaybetmiştir. MİT ayrıca birçok şirketi MHP’ye yakın olduğu iddiasıyla fişleyerek bu şirketlerin de ihale almasını engellemiştir” dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SORDU
Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde “MİT’in şirketleri ve şahısları özel yaşamları, siyasi ve dini görüşlerine göre fişleyerek Başbakanlığa bildirmek gibi bir görevi var mıdır? MİT’in devlet ihalelerine girecek özel şirketler ile ilgili bilgi toplama ve bu şirket yöneticileri hakkında fişleme yetkisi nerden kaynaklanmaktadır? MİT firmaların, kişilerin özel yaşamlarını, siyasi ve dini görüşlerini nasıl tespit etmiştir? Yasa dışı takip ve telefon dinlemesi yapılmış mıdır? MİT bugüne kadar kaç firma ve şahsı fişlemiştir? Bu fişlenen firmalar kaç devlet ihalesine girmiş ve kaybetmiştir? MİT tarafından atama bekleyen kişilerden kaçı fişlenmiştir? Bunların kaçı işe alınmaktan vazgeçilmiştir? Konu ile ilgili Taraf Gazetesine neden yayın yasağı gelmiştir?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Şaban KARDEŞ