Türkiye bizim kurtarıcı meleğimiz

Kapaklı Belediyesi ile geçtiğimiz gün kardeş belediye protokolü imzalayan Makedonya’nın Debre Belediyesi’nin Meclis Başkanı Ylli Mirzo, Makedonya halkı olarak her zaman Türkiye’nin çok güçlü olmasÄ

GÜNDEM 16.06.2013 02:19:00 0
Türkiye bizim kurtarıcı meleğimiz
Kardeş Belediye projesi çerçevesinde Kapaklı’ya gelen ve Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan’la kardeş şehir protokolü imzalayan Makedonya Debre Belediyesi Meclis Başkanı Ylli Mirzo, ‘Taksim Gezi Parkı’ olayları hakkında değerlendirmede bulundu. 
 
TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMALI
Makedonya halkı olarak Türkiye’nin birlik beraberlik içinde yaşamasını temenni ettiklerini ifade eden Debre Belediyesi Meclis Başkanı Ylli Mirzo, “Biz Makedonya halkı olarak her zaman Türkiye’nin çok güçlü olmasını istedik. Çünkü Türkiye ne kadar güçlü olursa Makedonya olarak biz de kendimizi o kadar güvende hissederiz. Türkiye bizim için adeta bir kurtarıcı melektir” açıklamalarında bulundu. 
 
DIŞ BASIN ABARTIYOR
İstanbul Taksim’de başlayan ve Türkiye’nin neredeyse bütün illerinde devam eden Gezi Parkı eylemleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ylli Mirzo, “Makedonya’da basından takip ettiğimiz kadarıyla Türkiye’de büyük olayların yaşandığını görüyorduk. Fakat buraya geldiğimizde devam eden eylemlerin çıkış noktasının çok basit bir sebepten kaynaklandığını gördük. Dış basının Türkiye’de yaşanan olayları abarttığını anladık” dedi.
 
AKILLI SİYASETÇİLERİNİZ VAR
Türkiye’nin iç politikasına ilişkin açıklama yapma gibi bir niyetinin olmadığını söyleyen Mirzo, “Türkiye bir bütündür. Müslüman biri olarak Türkiye’nin bölgedeki duruşundan çok memnunum” dedi. Türkiye’nin geleneklerine ve göreneklerine bağlı bir ülke olduğuna vurgu yapan Ylli Mirzo, “Ülkenizin akıllı siyasetçileri var. En kısa zamanda tüm bu sorunları çözeceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ