Afet Bilgi Bankası kuruluyor

Afad Başkanlığı ile ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce başlatılan, Türkiye'deki afetlerle ilgili her türlü elektronik ve basılı materyalleri ortak bir platforma taşımayı amaçla

GÜNDEM 15.06.2013 03:41:00 0
 Afet Bilgi Bankası kuruluyor
MEVCUT ÇALIŞMALAR GELİŞTİRİLECEK
Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri “Türkiye Afet Bilgi Bankası (TABB), afetlere karşı hazırlıklı olma ve olası zararların azaltılması için tüm belge ve kaynakların bir arada bulunması, geçmiş verilerin analiz edilebilmesi ve doğal, teknolojik ve insan kaynaklı afetler konusunda mevcut çalışmaların daha da geliştirilmesini amaçlamaktadır. Proje ile afetlerle ilgili yapılan her türlü çalışma, üniversitelerde hazırlanan ve YÖK'e sunulan tezler, raporlar, kitap, sunum, afiş, broşür, poster, dokümanlar, çekilmiş fotoğraflar ve videolar bir arada toplanacaktır. Banka sayesinde üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları gibi değişik birimlerdeki kaynaklara tek bir noktadan ve kolayca erişilebilecektir. Veriler portala Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı sunulacak” dedi.
 
21 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK
Yetkililer, TABB bünyesinde hem bilgi kaynağı arşivi hem analiz modülünün bir arada bulunacağını ifade ederek “Bilgi Arşivi bölümünde kişilerde, kurumlarda ve kütüphanelerde elektronik ortamda bulunan (pdf, Excel, word vb.) yayınlar yer alacaktır. Elektronik ortamda bulunmayan bilgi kaynaklarının ise erişim adresi gösterilerek arşivde bulunması sağlanacaktır. Veri analizi bölümünde afetler sonrasında elde edilen verilerin arşivlenmesi, bu verilerin istatistiki olarak analiz edilmesi, haritalandırılması ve bunların raporlanması, araştırmacıların kullanımına açık olması sağlanacaktır” dedi. Veri girişlerinin 21 Haziran’a kadar devam edeceği belirtildi.
 
Haber / Gökhan TEKER