Katı Atık ve Atıksu Birlikleri toplandı

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’nin Haziran ayı olağan toplantısı dün saat 14.30’da yapıldı.

GÜNDEM 13.06.2013 02:25:00 0
Katı Atık ve Atıksu Birlikleri toplandı
ERTEM BAŞKANLIK ETTİ
Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda ilk olarak 2012 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Birlik Başkanı Ali Ertem tarafından okunan faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği 2012 Mali Yılı Kesin Hesaplarının görüşülmesine geçildi. 2012 Mali Yılı gelir-gider hesaplarının 3 milyon 300 bin TL olarak tahmin edildiği ve 0,00 TL olarak gerçekleştiği, gerçekleşme oranının da yüzde 0 olarak belirlendiği bahse konu gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
 
 
ARALIK AYINA KADAR ERTELENDİ
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’nin akıbeti hakkında bilgiler verdi. Bir önceki toplantıda birliğin feshine karar verildiğini anımsatan İnce “Atık Su Arıtma Tesisi’nin projesi hazırlandı. Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında yapım ihalesi yapılacak. Birliğin kapanması sonucu, projenin muhatabının olamayacağı nedeniyle ilgili bakanlık ve Tekirdağ Valiliği’nden gelen yazı doğrultusunda fesih kararını Aralık ayına kadar erteleme kararı aldık” dedi.
 
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Saat 15.00’da da Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Haziran Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda ilk olarak birliğin 2012 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Birlik Başkanı Ali Ertem tarafından okunan ve Birlik Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan tarafından oylamaya sunulan faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.
 
KESİN HESAPLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Faaliyet raporunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği 2012 Yılı Kesin Hesaplarının görüşülmesine geçildi. 2012 Mali Yılı gelir-gider hesaplarının 3 milyon 300 bin TL olarak tahmin edildiği ve 0,00 TL olarak gerçekleştiği, gerçekleşme oranının da yüzde 0 olarak belirlendiği bahse konu gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.  
 
YAPIM YERİ BELİRLENDİ
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği çalışmaları hakkında bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, tesisin yapım yerinin belirlendiğini söyledi. Tesisin, Kapaklı sınırları içerisinde bulunan 42,5 hektarlık orman vasfını kaybetmiş bir alana yapılmasının planlandığını söyleyen İnce “Bahse konu alanın birliğe tahsisinin 6 ay içinde gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Tesisin projelendirme ve ihale çalışmaları ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek” dedi.
 
BİRLİK ÜYELERİ KATILDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’nin Haziran ayı olağan toplantısı ile Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Haziran Ayı Olağan Toplantısı’na Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Vehbi Demirtaş, Türkay Karakaş, Nuran Yeşil, Ziya Osmanoğlu, Hasan İşcan, Aydın Kırıklar ve Behçet Güven, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Aslan, Ahmet Yörük, Salih Bezgin, İrfan Demir ve Nedim Yılancı, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eren, Veliköy Belediye Meclis Üyesi Adem Yıldırım katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ