“Halk iradesiyle gelen, halk iradesiyle gider”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Haziran Ayı İlçe Danışma Toplantısı önceki akşam saat 21.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

GÜNDEM 9.06.2013 19:42:00 0
 “Halk iradesiyle gelen, halk iradesiyle gider”
HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda önceki gün saat 21.00’da yapılan toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kapaklı, Çerkezköy, Karaağaç, Kızılpınar teşkilatı üyeleri katıldı.
 
GEZİ PARKI PROTESTOLARINA DEĞİNDİ
Toplantıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, gezi parkı protestolarına değindi. Demirbağ, Gezi Parkı protestolarının, Türkiye’nin huzurunu bozmaya yönelik eylemler olduğunu iddia ederek “Birkaç ağacı bahane ederek ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar, AK Parti iktidarı döneminde 2 milyon 700 bin ağacın dikildiğini görmek istemeyenlerdir. Birilerinin kışkırtmaları sonucunda yaşanmış olan tatsız olaylara karşı gayet mutedil davranmak zorundayız. Türkiye hızlı bir şekilde kabuk değiştirmektedir. İçeride ve dışarıda ülkemizin hızla gelişmesini hazmedemeyenler, Gezi Parkını bahane ederek olayların başlamasına neden oldular.” dedi.
PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNE KARŞILAR
Demirbağ, üçüncü köprüye başlandığını ve havalimanı ihalesinin yapıldığını belirterek “Gezi Park’ını bahane ederek pretosto eylemleri yapanlar, Türkiye’de üçüncü köprünün yapılmasını istemeyenlerdir, Hidro Elektrik Santrallerinin (HES) yapılmasını istemeyenlerdir, ders kitaplarının bedava dağıtılmasını istemeyenlerdir. İşte o protestocuları kışkırtanlar, Kanal İstanbul Projesinin hayata geçirilmesine karşı olan gruplardır. Onlar bu gelişmeleri istememekle Türkiye’yi istemediklerini, ülkemizin gelişmesini tasvip etmediklerini göstermişlerdir” şeklinde konuştu.
 
EKİM’DE TAMAMLANACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de toplantıda yaptığı konuşmada, Çerkezköy’de yapılmakta olan çalışmaları değerlendirdi. Ertem, 2013 yılı içerisinde 12 bin TL’lik bir yatırım gerçekleştirilmekte olduğunu, bu yatırımın karşılığı olan hizmetlerin tamamının ekim ayı sonlarında tamamlanmış olacağını ifade ederek “2013 yılına dair projelerimizi ekim ayı sonunda bitirmiş olacağız. Amacımız Çerkezköy insanının huzurlu ve müreffeh bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Daha kaliteli hayat adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız, bütün hızıyla devam etmektedir. Zaten AK Parti Belediyeciliği de bunu amaçlamaktadır” dedi.  
 
YÜZDE 95’İ GEZİ PARKININ NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYOR
Ertem Gezi Parkı eylemlerini de değerlendirerek “Çerkezköy’de eyleme karışanların yüzde 95’i Gezi Parkı’nın nerede olduğunu dahi bilmeyenlerdir. Bizim çocuklarımızı amacın ne olduğunu dahi bilmedikleri halde amaçlarına vesile etmektedirler. Birkaç ağacı bahane ederek milli ekonomiye verilen zarar, vatanperverlikle bağdaştırılamaz. Ben sağduyulu vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Çerkezköy halkı aklıselim davranarak, şiddete şiddetle karşılık vermediği için, emniyet güçleri parti binalarını cansiperane korudukları için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Teşkilat binamıza yönelişler olmasına rağmen zarar görmeden eylemler sonuçlandırılmıştır. Toplumsal olayları önlemenin en güzel yöntemi sabırdır. Bu sabrı gösteren kurum ve şahıslara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
HÜKÜMET VE SAĞDUYULU İNSANLAR TEST EDİLDİ
Ertem, yapılan eylemlerin darbe provası olduğunu, bu provayla halkın ve hükümetin gücünün tespitine çalışıldığını öne sürerek “Yapılanlar bir darbe provası olup bu provalarla hükümet ve sağduyulu insanlar test edilmiştir. Bu darbe ile AK Parti hükümeti sendelemedi. Başbakanımız dik durdu ama diklenmeyerek tavrını sergiledi. Bu olayları başlatanlar yok olacaktır. Onların yıkılması yok olması, Milletimizin iradesiyle olacaktır. Bizler birlik ve dayanışmamızı sabırla devam ettirdiğimiz sürece, her zaman var olmaya devam edeceğiz. Şunu unutmamamız gerekir ki, insanoğlu var olduğu müddetçe hakla batıl, iyiyle kötü de var olacaktır” dedi.
 
 
BUNA DEMOKRASİ DENİR
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da “Halkın iradesiyle gelen, ancak halkın iradesiyle gider. Buna demokrasi adı verilir. Onlar halkın iradesiyle gelenin, halkın iradesiyle gideceğini bilmedikleri için, Tayyip gerçeğini görmedikleri için, yapılanları Türk baharı diyerek servis yaptıkları için, İslami, fobi diye tanıttıkları için, yaşlı annelerin ayağına götürülen hizmetleri engellemek istedikleri için, Kürt sorununun çözüme ulaştırmasını hazmedemedikleri için, Tayyip Erdoğan’ın bu meseleyi çözmek adına baldıran zehir içmesine katlanamadıkları için bu eylemler yapılmaktadır. Biz Tayyip Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.
 
TÜRKİYE 10 YILDA DÖNÜŞÜM YAŞADI
Akbulut, Türkiye’nin 10 yıllık zaman zarfında dönüşüm yaşadığını, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin dozunun artırıldığını ifade ederek “Gariban çocuklarının yönetime dahil olmasını sağlayan Tayyip Erdoğan olmuştur. Kendisine nazar değmemesi için Maşallah demek durumundayız. Sayılmayacak derecede başarısı bulunan Başbakan, bu nedenle iç ve dış düşmanların saldırısına maruz kalmaktadır. Rant sahiplerinin, ülkenin gelişmesi nedeniyle duyduğu endişelerin bir yansımasıdır bu eylemler. Çünkü Türkiye Ortadoğu’da hatırı sayılan bir ülke, Dünya devletleri arasında ise sözü dinlenen bir ülke olmuştur. Halk tarafından getirilen yönetimler ancak halk tarafından gönderilir. Eylemlerde üç insanımızı kaybettik. 34 ambulans yakıldı. Bunlardan kim ne kazandı? Bunların değerlendirmesini vatanını seven her insan yapmak zorundadır” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ