Anadolu Lisesi 150 mezun verdi

Keşan Anadolu Lisesi’nde önceki gün saat 20.00’da 15. Dönem Mezuniyet töreni düzenlendi.

GÜNDEM 8.06.2013 02:09:00 0
 Anadolu Lisesi 150 mezun verdi
SADECE FAKÜLTE DEĞİL DOKTORA HEDEFLENMELİ
Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı törende yaptığı konuşmada “Devletimiz Milletimizin teminatı olan 150 sevgili gencimizi hayatın bu bölümünde neşe ile mutlulukla önümüzdeki hafta süreçle başlayacak yine bir sınav maratonuna uğurluyoruz. Yürekten inanıyorum ki bu gençlerimiz başta onları yetiştiren anneleri babaları öğretmen ve idareci arkadaşlarım sayesinde ellerinden geleni yaptılar. Bu süreci de ivmelendirdiğimiz takdirde 150 gencimizi çok daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum. Dört yılı tamamladık yalnız şuan aldığınız anahtar alacağınız anahtarların ilkidir. Özellikle ilk üçe giren kız öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Özellikle kız öğrencilerimiz sadece 4 yıllık fakülte değil şimdiden yüksek lisans ve doktora yapmayı hedeflemelidirler” dedi.
 
HAYAT BİR MÜCADELEDİR,
“Eğer biz çocuklarımıza proje bağlamlı gelecek yönelimli hedefleri reel ve net bir şekilde önlerine koyabilirsek aydınlık gelecek, mutlu gelecek sevgili gençlerimizindir. Elbette ki bu 4 yıllık süreçte zaman zaman öz eleştiride bulundunuz. Zaman zaman kendinizin beğenildiği yada beğenilmediği dönemleri ortaya koydunuz” diyen Dınkırcı, gençlere şu sözlerle seslendi: “Hayat bir mücadeledir. Bu mesleği tamamen ilkeleri ve Devletine Milletine hizmet aşkı ile yapan bir Mülki İdare Amiri olarak huzurlarınızdayım. Bu cennet vatan hizmetlerin en güzeline layıktır. Bizim oturduğumuz koltukları yarın sizler devralacaksınız. Ama siz yarın devralırken sizler bizlerden çok daha donanımlı olacaksınız. Sizler yurtiçini ve yurt dışını gezeceksiniz. Şundan emin olun 16 ülke ve 61 il gezmiş biri olarak gördüğüm, siz hiçbir dünya gencinden geride değilsiniz ileridesiniz. Büyük Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde belirttiği gibi Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.”
 
HEDİYESİNİ VERDİ
Daha sonra Kaymakam Dınkırcı, okul birincisi Gülçin Sezer’e plaket ve hediyesini verirken, ilk üçe giren öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ