Karaağaç Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurul’u yapıldı

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün saat 14.00’da Kooperatif Binası’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 7.06.2013 00:11:00 0
 Karaağaç Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurul’u yapıldı
DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı Divan Heyeti’nin oluşturulması ile başladı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Tuncer Kekse seçilirken, kâtip üyeliğe ise Murat Kaşıkçı seçildi. Geçici Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ve saygı duruşunda bulunulmasını ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
 
YOL SORUNU YAŞIYORUZ
Toplantının ilk gündem maddesinde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Faaliyet raporları ibra edildi. Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Kooperatif Başkanı Fevzi Coşkunöz, daha önceki kooperatif binasının belde merkezine yakın bir yerde olduğunu belirterek, “Eski yerimizde camii yapılacağı için 1062 metrekarelik arazimizin olduğu bu yeni yerimize taşındık. Fakat burada da yol sıkıntısı yaşıyoruz. Yetkililerden yol sorunumuzu en kısa sürede çözmelerini talep ediyoruz” dedi.
 
İLÇE TRAFİĞE 3 BİN TL YARDIMDA BULUNDUK
Kooperatif olarak işlerinin genellikle İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği vasıtası ile gerçekleştirildiğini belirten Coşkunöz, “Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği binası sular altında kaldı. Büyük zararlara uğradı. Biz de kooperatif olarak Çerkezköy Kaymakamlığı aracılığı ile İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne 3 bin TL yardımda bulunduk” diye konuştu. 
 
NE DEĞİŞTİ?
Karaağaç Belediye Meclisi’nde 2008 yılında Karaağaç-Çorlu hattında araç çalıştırılmasına yönelik karar alındığını fakat alınan kararın 2009 yılında göreve gelen yeni yönetim tarafından “Alınan karar, ranta dayalı bir karardır” gerekçesi ile iptal edildiğini söyleyen Coşkunöz, “Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin talebi üzerine aynı gündem maddesini tekrar gündemine aldı. Önceki kararın ranta dayalı olduğunu belirten yönetim, ne değişti de aynı talebi tekrar gündemine alıyor” ifadelerini kullandı. 
 
2013 TAHMİNİ BÜTÇESİ 28 BİN TL
Toplantıda ayrıca Kooperatifin bilanço ve gelir-gider hesapları da görüşüldü. Aktif ve pasif hesapların 46 bin 833,58 ile denklik gösterdiği bilanço ile 2012 yılı gelir gider hesapları üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2013 yılı tahmini bütçe görüşüldü. 28 bin TL olarak öngörülen 2013 yılı tahmini bütçesi de oybirliği ile kabul edildi. 
 
ÜYELİKLER PLAKADAKİ İSİMLER ÜZERİNDEN YAPILACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin üyelik sistemine ilişkin gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Mevcut sistemde çok sayıda üyeliğin plaka isminin farklı, üye isminin farklı olduğuna dikkat çeken Kooperatif Başkanı Fevzi Coşkunöz, “Bu durum kooperatifimizin işleyişinde karışıklıklara sebep oluyordu. Bu nedenle üyeliklerin yalnızca plakadaki isimler üzerinden yapılmasını öneriyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
 
AİDATLAR 60 TL OLARAK BELİRLENDİ
Üyelerden alınan aidatları aylık 60 TL olarak belirlendiği toplantının son gündem maddesinde ise araçların yaş durumu hakkındaki gündem maddesi görüşüldü. S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’ne kayıtlı araçların minimum 2003 model olmasını öngören gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Tüm gündem maddelerinin oybirliği ile kabul edildiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş da katıldı. Kuş, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ