Rayiç bedeller değişecek

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.06.2013 01:45:00 0
Rayiç bedeller değişecek
MECLİS ÜYELERİNE ENGELLİLERDEN SİMİT İKRAMI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlığında yapılan toplantıya, meclis üyeleri Asuman Azak, Zafer Erdağ ve Mikail Ünlü katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclis üyelerine simit ikramında bulunuldu. İkram edilen simitlerin Çerkezköy Belediyesi ve Engelliler Derneği arasında görüşülen bir projenin ürünü olduğunu belirten Başkan Ali Ertem, “Görüşmelerimiz sonucu tek tip simit arabaları yaparak gerek engelli vatandaşlarımızın gerekse engelli yakınlarının ilçenin muhtelif noktalarında satış yapmalarını ve ailelerinin geçimlerini sağlayabilmelerini amaçladık. Bu yediğimiz simitler engelli kardeşlerimizin sizlere ikramıdır” dedi.   
 
HİSSE SATIŞLARI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Salih Çelik’in plan tadilatına ilişkin dilekçesinin gündem maddelerine eklenmesi meclis üyeleri tarafında oybirliği ile kabul edildi. Toplantının ilk gündem maddesinde ilçe sınırları içinde bulunan muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinde bulunan 3 belediye hissesinin satışı meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
ORDU’DAN İMAR PLAN DEĞİŞİKİLİĞİNE İTİRAZ
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün G. M. K. P. Mahallesi Ambardere mevkiinde ‘Özel Eğitim Tesis Alanı’ oluşturulmasına ilişkin İmar Planı değişikliği talebinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda  Mustafa Ordu’nun 29.04.2013 tarih ve bila sayılı G. M. K. P. Mahallesi 410 ada 1, 2 ve 3 nolu parsellere ait imar planı değişikliğine itirazı hakkındaki dilekçe de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.   
 
PLAN NOTLARINA EKLEME YAPILMASI TALEP EDİLDİ
Bir önceki gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyona havale edilmesinin ardından yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.05.2013 tarih 156 sayılı Çerkezköy Revizyon İmar Planları plan notlarına ekleme yapılması konusu görüşüldü. Bahse konu gündem maddesinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Belediyesi taksi durakları ve (T) plakalı ticari taksi işletme esaslarına dair yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ise görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi.     
 
YENİDEN PROTOKOL İMZALANACAK
Toplantın bir sonraki gündem maddesinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü’nün 24.05.2013 gün ve 298694 sayılı Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili Protokol hakkındaki yazısı görüşüldü. Çerkezköy, Kapaklı, Veliköy, Kızılpınar ve Karaağaç Belediyeleri tarafından Atık Su Arıtma Tesisi yapımı kapsamında birlik kurulduğunu anımsatan Başkan Ali Ertem, “Tekirdağ Büyükşehir oldu. Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili her şey Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olacak. Bu kapsamda kapanan Kızılpınar, Veliköy ve Karaağaç belediyeleri ile Çerkezköy ve Kapaklı belediyeleri arasında yeni bir protokol imzalanması gerekiyor. DSİ’den gelen yazıya göre, belediyeler, ürettikleri atık su oranında yükümlülük altına girecek” dedi.
 
TOPLAM BİN 147 METREKÜP ATIK SU ÜRETİLİYOR
Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam bin 147 metreküp atık su üretildiğini söyleyen Ali Ertem, “Bunun yüzde 46’sı Çerkezköy, yüzde 36’sı Kapaklı, yüzde 3’ü Veliköy, yüzde 9’u Kızılpınar ve yüzde 6’sı Karaağaç kaynaklıdır. Bu belediyeler ürettikleri atıksu oranında proje maliyetini üstlenecek” dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Meclisin son gündem maddesinde görüşülen Fen İşleri Müdürlüğü’nün borçlanma talebi ise görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale dildi.
 
RAYİÇ BEDELİ AYNI OLMAZ
Gündem maddelerinin görüşülmesinin arsından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, rayiç bedellerde düzenlemeler yapacaklarını belirterek, “3 kat uygulamalı olan bölgelerdeki rayiç bedelleri düşüreceğiz. 5 kat ve üzeri yerlerdeki rayiç bedelleri ise yükselteceğiz. 3 katlı bir yer ile 5 katlı bir yerin rayiç bedellerinin aynı olması söz konusu olamaz” dedi. Rayiç bedellerde yapılacak değişikliklerin muhtarlık, gazete ve internet sitelerinde vatandaşa duyurulacağını ifade eden Ertem, “Bu değişikliklere itiraz etmek isteyen vatandaşlar çıkabilir. Onların itiraz edebilmeleri için önce yapılan değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Bunu sağlayacağız” diye konuştu. Ertem bir sonraki meclis toplantısının 7 Haziran Cuma günü saat 15.00’da yapılacağını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ