Çelik’ten Kızılpınar’da toplu açılış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, önceki gün Kızılpınar’da çeşitli açılışlar yaptı.

GÜNDEM 3.06.2013 01:00:00 0
Çelik’ten Kızılpınar’da toplu açılış
Cumartesi günü saat 10.00’da Trakyum Restaurant’ta basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Çelik, kahvaltının ardından basın açıklaması yaptı. Çelik, Tekirdağ’a her gelişinde biraz daha gelişmiş gördüğünü belirterek “Tekirdağ, Trakya’nın merkezi olan bir cazibe merkezi. Bunun farkında olarak 10.5 yılda Tekirdağ’da çok şey gerçekleştirdik. Tekirdağ, büyükşehir illerinden biri oldu. Tekirdağ’a yaptığımız en önemli yatırımlardan biri vatan şairimiz Namık Kemal’in adını taşıyan üniversiteyi kurmamızdır. Biz bunu kurarken tabela üniversitesi kuruyorsunuz dediler. Ben de doğmamış bir çocuk büyümez dedim. Şimdi üniversitede 23 binden fazla öğrenci eğitim görüyor. Bundan mutluluk duyuyorum. Bu üniversite Tekirdağ için önemli bir rol oynuyor. Tekirdağ’ın fiziki altyapısının yüzde 40’ı AK Parti döneminde yapıldı. Çerkezköy ve Çorlu’da derslik açığı var ama Tekirdağ’ın altyapısı Türkiye standartlarının üzerinde” diye konuştu.
 
AVM YAPILACAKSA ÖNCE BEN GİDER ORAYA YATARIM
Son günlerde Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayların birileri tarafından provoke edilmek istendiğini ileri süren Çelik “Taksim parkı meselesi birileri tarafından çığından çıkarıldı. Bu meydan İstanbul’un sayılı meydanlarından biridir, bizim için de sembolik değeri var. Burada yaya ve araç trafiği bir birine karışmış durumda. Hükümetimiz burada 100 bin metrekarelik yayalaştırma projesi yürütüyor. Bu projeyle trafik yer altına alınacak ve kargaşa ortadan kaldırılacak. Böylece Taksim meydanı yeşil alanları ve yeni düzenlemeleriyle keyifli bir mekan olacaktır. Buraya ciddi paralar harcanmaktadır. Bir ağaç kesilir yerine iki, üç ağaç dikerseniz çevreci olursunuz. Birileri sosyal medya ve fiskos gazeteleriyle burada AVM yapılıyor diye kıyamet kopartıyor. Eğer ki burada ağaç kesilip AVM yapılır ise gider önce ben oraya yatarım. Buradaki ağaçların kesilmesi söz konusu bile değil. Ağaçlar özel söküm makineleri ile sökülüp başka bir yere dikiliyor. Yeşil adına endişesi olan vatandaşların bu düşüncülerini saygı ile karşılıyorum. Ancak bunu bahane ederek Ak Partiyi dövme aracı haline getiriyorlar ise bu kabul edilemez. Ancak şunu da söylemek istiyorum bu proje hükümet ile İstanbul Büyükşehir belediyesinin ortak projesidir. Çalışmanın Topçu Kışları ile alakası yok. Orası projenin son aşamasıdır. Belediyenin meclisinde bu karar Ak parti ve CHP’nin meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı bir karardır. Bu karara rağmen CHP’nin Taksim’de gösteri yapmasına da anlam veremiyorum” ifadesini kullandı.
 
SÜREÇ İYİ GİDİYOR
Açılım süreci ile ilgili de konuşan Çelik sürecin iyi gittiğini ifade ederek “Şuana kadar bir yol kazası yok. Türkiye’de akil insanlara karşı kendine ulusalcı diyen marjinal bir grubun unsurları öne geçiyor. Barışçı olmak kaydı ile slogan atabilir ve pankart taşıyabilirsiniz. Herkes bu süreci onaylamak zorunda değil. Ama işi Akil insanlara hakarete vardırmak da doğru değildir. Akil insanların çoğunluğunu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yapıyor. Eğer Türkiye’de kan duracaksa, annelerin gözyaşları dinecekse şeytanla bile görüşülebilir. Duygularımızı aklımızın önüne çıkarırsak bu iş bitmez. Şuana kadar terörle mücadelede harcanan para 1,5 trilyon dolar. Bu paralar ile hizmet yapılsa ülkemiz daha iyi konumda olurdu” dedi.
 
ALKOLÜ KİMSE YASAKLAMIYOR
Son günlerin önemli tartışma konularından olan alkolle ilgili de konuşan Çelik “CHP’li bir milletvekili Tekirdağ’ın rakısı olmazsa Tekirdağ’ın biteceğine dair bir açıklama yaptı. Bunu Tekirdağ halkına hakaret olarak görüyorum. Tekirdağ’da sadece rakı yok. Biz kimsenin özgür iradesine karışmıyoruz. Avrupa’da alkol satın alma yaşı 21. Biz alkol konusunda yeni bir düzenleme getirdik. Kimsenin yediğine içtiğine de karışacak halimiz yok. İsteyen rakı içer, isteyen ayran, isteyen meşrubat içer. Muhalefet bu konuda boşuna yaygara yapıyor” dedi. Türkiye’de muhalefet sorunu olduğunu ileri süren Çelik “Türkiye’de muhalefet sorunu var, muhalefetin CHP, CHP’nin de Kılıçdaroğlu sorunu var” dedi.
 
MUHALEFETİ YİNE SEVİNDİREMEDİK
Çelik IMF’ye olan borcun bitmesiyle, artık kasada 26 Milyar dolar paranın olduğunu ifade ederek “Türkiye şuanda iyi bir rota ile istikbale emin adımlarla yürüyor. Türkiye’nin IMF’ye borcu bitti ama muhalefeti yine sevindiremiyoruz. Kamunun dış borcu bitti. 26 milyar dolar fazlamız var” şeklinde konuştu. Hüseyin Çelik, basın açıklamasının ardından Kızılpınar Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, günün anısına Hüseyin Çelik’e plaket takdim etti. Belediye ziyaretinin ardından Çelik ve beraberindekiler, Şehitler Anıtı’nın açılışının yapılacağı tören alanına geçti. Burada saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan program, Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Çolak’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda mini bir konser veren Tekirdağ Mehteran Takımı da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Programda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar’da kaderine terk edilmiş bir belde devraldıklarını ifade ederek, göreve geldikleri gün ile şimdiki zaman kıyaslandığında Kızılpınar’ın çok fazla geliştiğini söyledi.
 
GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKARDIK
Çanakkale’de şehit düşen Kızılpınarlı askerleri araştırdıklarını ve onların ismini Kızılpınar’da yaşatmak için bu anıtı yaptıklarını ifade eden Başkan Korkmaz “Kızılpınar’da gelecek nesillere bırakacağımız güzel bir eser ortaya çıkardık” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da “AK Parti demek, hizmet, gelişim, yatırım ve insan hakları demektir. 10 ay sonra seçim var. AK Parti seçimi alamazsa Tekirdağ’da bir hüsran olur. Onun için çabalıyoruz ve sizlerden destek bekliyoruz” dedi.
 
TARİHİMİZ ÇOK ZENGİN
Tarihimizin çok zengin olduğunu belirten Akbulut “Çanakkale yanı başımızda. 250 bin şehidimiz var. Kızılpınar da Çanakkale Savaşı’nda 11 şehit vermiş. Onların adı kasaba meydanındaki bu güzel anıtta yaşatılacak” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik de törende yaptığı konuşmada, tarihe, ecdadımıza, şehitlerimize saygı ve vefa anlamına gelen böyle bir şehitliğin yapılmasını takdire şayan bulduğunu söyledi. AK Parti olarak millete hizmetkar olmak için bu yola çıktıklarını söyleyen Çelik, “Tekirdağ Türkiye’nin fihristi olan bölgelerden biri” diyerek Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Çelik “Biz kenetlendikçe çocuklarımız istikbale daha emin adımlarla yürüyecek. Bizler AK Parti iktidarı olarak şehitlerin ailelerini bize bırakılmış mukaddes bir emanet olarak görüyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Çelik ve protokol üyeleri tarafından Kızılpınar Şehitler Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. Buradaki açılışın ardından Hüseyin Çelik ve protokol üyeleri Kültür Merkezi ve Kapalı Spor Salonu’nun da açılışını gerçekleştirdi. Çelik, spor salonu açılışında çocuklara penaltı atışı yaptı.
 
TEKİRDAĞ’A HAREKET ETTİ
Açılış törenlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Çerkezköy, Kızılpınar ve Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Kızılpınar’daki programın ardından Çelik, Tekirdağ’a hareket etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ