“Ticari işbirliğini geliştirmek istiyoruz”

Türkiye’nin Bulgaristan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci ve Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

GÜNDEM 28.05.2013 23:40:00 0
“Ticari işbirliğini geliştirmek istiyoruz”
BİRÇOK PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK
Ziyarette konuşan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, yapılan toplantının öncelikle tanışma amaçlı olduğunu ve bundan sonraki süreçte ticari işbirliği çerçevesinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin Bulgaristan’a yatırımları konusunda destek vermeye hazır olduklarını ifade ederken, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da “Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT sayesinde Bulgaristan ile birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleşmeye devam edeceğiz” dedi.
 
FAYDALI PROJELER YAPILABİLİR
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da ziyarette yaptığı konuşmada “Konsolosumuzu ve Ticaret Ateşemizi şehrimizde ve kurumumuzda görmekten dolayı büyük mutluluk duydum. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz aylarda Bulgaristan’a bir dizi ziyaretlerde bulunmuştuk. Geçtiğimiz dönemlerde de Bulgaristan’a fuar, iş forumları ve birçok toplantıya katıldık. Tekirdağ potansiyeli yüksek olan bir şehir ve büyükşehir statüsü ile bunu artık daha da perçinlemiş bir halde karşımıza çıkıyor. Tekirdağ etrafına yatırım yapılabilir ve kabına sığmayan bir şehir. Sivil Toplum Kuruluşları ve ekip çalışması ile çok faydalı projeler yapılabilir” dedi.
 
PAY ÇIKARMANIN PEŞİNDEYİZ
Bulgaristan’da katıldıkları forumda orda yaşayan insanların dış ticarete ne kadar önem verdiklerini gördüklerini ifade eden Günay “Türk iş adamlarının gelişini festival havasında karşıladılar. Ticari işbirliği çerçevesinde Türk iş adamları ile ortak projelerde yer almak için çok istekli ve arzuluydular. Bizler Tekirdağ TSO olarak ticaret erbabımıza bundan pay çıkarmanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyarette konuşan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden de, “Ticari işbirliği açısından baktığımızda üyelerimize fayda sağlamak için yapılacakları tespit edip bölgesel anlamda öne çıkan avantajları belirlememiz gerekiyor çünkü Bulgaristan ve Türkiye bölgesel ve coğrafi anlamda birbirine çok yakın iki ülke. Gerçekleşen toplantının amacına uygun olduğunu düşünüyor ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Meclis Başkanı Mustafa Özden, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erhan Tanrıöver ve Mestan Özcan, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Çömez, Tekirdağ Belediyesi Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ercan İzgi katıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER