“Karadeniz Sinerjisi ve Tuna Stratejisi Açısından Romanya Bölgeleri”

“Karadeniz Sinerjisi ve Tuna Stratejisi Açısından Romanya Bölgeleri” konulu konferans Romanya’nın Tulcea kentinde ve Tulcea Bölge Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNDEM 26.05.2013 20:29:00 0
“Karadeniz Sinerjisi ve Tuna Stratejisi Açısından Romanya Bölgeleri”
ÇÖZÜM YOLLARI TARTIŞILDI
Romanya Hükümet temsilcilerinin, Bakanlık uzmanlarının, Bölge Başkanlarının ile CPMR, BBSRC VE Avrupa Komisyonu temsilcilerinin katıldığı konferansa Edirne Vali yardımcısı Dr. Ayhan Özkan da Edirne’yi temsilen ve BBSRC (CPMR’IN Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu) Başkanı sıfatıyla katıldı. İki gün devam eden konferans Tulcea Bölge Başkanı Horia Teodorescu’ nun açılış konuşmalarıyla başladı. Konferansta Tuna Nehri üzerindeki stratejiler ile bunun Karadeniz’e kıyısı olan bölgeler ile bağlantısı yanında mevcut sorunlar ve olası çözüm yolları tartışıldı.
 
SUNUM YAPTI
Konferansta Edirne Vali Yardımcısı Dr.Ayhan Özkan da, Tulcea Bölge Başkanı Horia Teodorescu, CPMR Direktörü Patrick Anvroin ile Romanya Ekonomi Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı’ndan Genel Müdürlerin katıldığı “Genişletilmiş Karadeniz Sinerjisi” başlıklı oturumu BBSRC Başkanı sıfatıyla yönetti. İki günlük etkinlikler sonrasında Romanya Dışişleri Bakanlığı, Tulcea Bölge Başkanlığı, Avrupa Komisyonu, CPMR, BBSRC ortak bir basın toplantısı ile Konferansı sonlandırdı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ