Kredili mevduatlara faiz ayarı!

Kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, Türk Lirası için yüzde 2,22, ABD Doları için yüzde 1,70 ve avro için yüzde 1,64'ü, aylık azami gecikme faizi oranı da Türk lirası iÃ?

GÜNDEM 26.05.2013 19:10:00 0
Kredili mevduatlara faiz ayarı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, "Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Buna göre, bankalarca, reeskont kaynaklı krediler dışındaki kredilere uygulanacak faiz oranları ile faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenecek. Ancak, kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, Türk Lirası için yüzde 2,22, ABD Doları için yüzde 1,70 ve avro için yüzde 1,64'ü, aylık azami gecikme faizi oranı da Türk lirası için yüzde 2,72, ABD Doları için yüzde 2,20 ve avro için yüzde 2,14'ü geçemeyecek
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN