Deposunun yanışını yaşlı gözlerle izledi

Halaçlı yolu üzerindeki tekstil hurdalarının bulunduğu depo alanında dün saat 15.30 sıralarında çıkan yangında 9 araç kül oldu.

GÜNDEM 23.05.2013 23:06:00 0
Deposunun yanışını yaşlı gözlerle izledi
ALEVLER KISA SÜREDE ARAÇLARA SIÇRADI
Mehmet Özbudak’a ait olduğu öğrenilen kimyasallı tekstil hurdası deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, geri dönüşüme kazandırılmak üzere toplanan tekstil malzemelerinin tutuştuğunu gören depo sahibi durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay mahallinde bulunan bazı vatandaşlar ise itfaiyenin yangına zamanında müdahale etmemesi ve rüzgarın şiddetli bir şekilde esmesi nedeniyle yangının, depo alanında bulunan araçlara da sıçradığını iddia etti.
 
PATLAMALAR MEYDANA GELDİ
Çerkezköy-Halaçlı yolu üzerinde bulunan depo alanında meydana gelen yangına Çerkezköy Belediyesi İtfaiye ekipleri, Kızılpınar Belediyesi İtfaiye ekipleri, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı İtfaiyesi ve Orman İşletme şefliğine ait su tankeri ile müdahale edildi. Olay yerine gelen bir adet kepçe de söndürme çalışmalarına yardımcı oldu. Yangın esnasında şiddetli esen rüzgâr itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatırken, yangında alevler içinde kalan araçlarda da zaman zaman patlamalar meydana geldi. İtfaiye ekipleri meydana gelen patlamalar nedeniyle kimi zaman yangına uzaktan müdahale etmek zorunda kaldı. Yangın alanında bulunan 3 kamyon, 2 çekici ve 4 taksi alevler arasında kalarak kül oldu.
 
EŞİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI
Geri Dönüşüm Deposu’nun ve 9 aracının kül oluşunu yaşlı gözlerle izleyen Mehmet Özbudak’ı eşi ve arkadaşları teselli etti. Yangını haber alan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş da olay yerine gelerek Mehmet Özbudak’ı teselli etmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından yangının kontrol altına almayı başaran itfaiye ekipleri, yangını ancak saat 18.00 sıralarında tamamen söndürebildi. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ