Bir yılda 3 bin 801 tapu işlemi yapıldı

Havsa İlçesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 166.yaşını kutlama programı Tapu Müdürü Metin Akbaş ve görevli personelin Atatürk Anıtında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını okuması

GÜNDEM 23.05.2013 22:41:00 0
Bir yılda 3 bin 801 tapu işlemi yapıldı
180 BİN TL SERMAYE GELİRİ ELDE EDİLDİ
Tapu Müdürü Akbaş günün önemini ve Havsa Tapu Müdürlüğü olarak yapmış oldukları çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Akbaş “Müdürlüğümüz yetki alanı içerisinde 65 bin aktif parsel ve 128 bin aktif malik bulunmaktadır. 2011 Mayıs ayı itibarıyla Müdürlüğümüz Takbis sisteminde hizmet vermektedir. Aktif tapu maliklerine ait T.C numaralarından yüzde 94’lük bölümü girilmiş olup T.C girişleri halen devam etmektedir. 2012 yılı içerisinde 3801 akitli ve akitsiz tapu işlemi yapılmış olup bunun karşılığında 692 bin 538,03 TL Tapu harcı ve 180 bin 823 TL döner sermaye geliri elde edilmiştir” dedi.
 
GERİDE OLDUĞUMUZ BİR ALANDI
Kaymakam Barış Demirtaş da “Türkiye Tapu Kadastro işlemleri açısından uzun yıllar epey sıkıntılar çektik çok geride olduğumuz bir alanındı. Devletin arazilerine sahip çıkması açısından Tapu Kadastronun yaptığı çalışmalar çok önem arz eden işlemlerdir tabi biz bu konularda maalesef uzun yıllar çok geride kaldık kadastro işlemlerimizi halen tamamlamış değiliz son zamanlarda çok hız kazandığını biliyoruz. Özellikle teknolojiden çok ciddi oranda ve anlamda faydalanılıyor. Tabi sizler vatandaşlarımızın doğrudan hizmet aldığı bir birimsiniz bundan kastım vatandaşla her gün bire bir yüz yüzesiniz bazı birimler hizmeti üretirler vatandaş ondan faydalanır vatandaşın yaşam kalitesini arttırır siz doğrudan hizmet veriyorsunuz vatandaş sizinle birebir muhatap olmak durumunda. Sizler işlerinizi devletin yasaları kuralları doğrultusunda Takbis teknolojik imkanlardan faydalanarak yaptığınız için tüm işlemlerin en kısa sürelerde tamamlandığını biliyoruz buda ilçemizdeki Tapu Müdürlüğümüzde sıkıntıları gecikmeleri ortadan kaldırıyor” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN