Öğretmenimi Alkışlıyorum Projesi

Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü Psikolojik ve Rehber Öğretmeni Buket Yıldırım’ın hazırladığı Öğretmenimi Alkışlıyorum Projesi çeşitli okullardan 10 öğre

EĞİTİM 22.05.2013 18:32:00 0
Öğretmenimi Alkışlıyorum Projesi
AMAÇ VERİMLİLİĞİ ÜST SEVİYEDE TUTMAK
Projenin amacının; “öğretmenleri iş stresinden uzaklaştıran sosyal aktivitelerle aralarındaki iletişim ve paylaşımı güçlendirerek verimliliğini en üst seviyeye taşımak” olduğunu belirten yetkililer “Eğitim Öğretim sürecinde, öğretmen-öğrenci bir bütündür. Eğitim- öğretim bir süreçtir ve bu süreç emek, fedakarlık, yorucu bir yoldur. Bu yolda ilerlerken her bireyin olduğu gibi öğretmenlerinde rahatlamaya, kendilerini rahatlatacak aktivitelere yönelmeye ihtiyaçları vardır. Nasıldır ki öğrencilerimize eğitim- öğretim yılı süresince kendilerini gösterebilecekleri, rahat hissedip yeteneklerini keşfedebilecekleri sosyal aktiviteler sunuyorsak öğretmenlerimizin de böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardır. İşte bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Öğretmenimi Alkışlıyorum Projesi hayata geçirilmiştir.
Bu proje ile birlikte öğretmenlerimizin okul dışında yeteneklerini ortaya koyabilecekleri, kendilerini rahat hissedip, iş streslerini atabilecekleri bir sonraki güne ve derse kendine zaman ayırıp, bir ürün ortaya koymanın vermiş olduğu mutlulukla başlayacakları bir ortam sunabilmek amaçlanmıştır” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK