Satranç turnuvasında ödül yağdı

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen geleneksel hale getirilen “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” hafta sonu yapıldı. 4 kategoride düzenlenen ve turnuvanın sonunda dereceye g

GÜNDEM 22.05.2013 00:13:00 0
Satranç turnuvasında ödül yağdı
Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” hafta sonunda Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 4 kategoride düzenlenen turnuvaya 19 yaş ve üstü Genel Kategorisinde 30, 13-18 yaşları arası Gençler kategorisinde 27, 9-12 yaş Küçükler kategorisinde 51 ve 6-8 yaş Minikler kategorisinde 50 olmak üzere toplam 158 sporcu katıldı.
 
DERECEYE GİRENLER BELİRLENDİ
Bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nda 19 yaş ve üstü Genel Kategorisinde Tuncay Menekşe birinci olurken, Cüneyt Eren ikinci, Emre Tezcan ise üçüncü oldu. 13-18 yaşları arası Gençler kategorisinde ise Ahmet Kıtır birinci, Gülent İleri ikinci ve Didem Dilara Dizdar üçüncü oldu. 9-12 yaş Küçükler kategorisinde İbrahim Cem Yıldırım birinci olurken, İlhan Serhat Salman ikinci, Barış Tuna Nukan ise üçüncü oldu. 6-8 yaş Minikler kategorisinde ise Burak Alp Işık birinci, Ahmet Alp Düşmez ikinci ve Seha Çalışkan üçüncü oldu.  
 
EN KÜÇÜK SPORCU
Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve iki gün süren Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nda 5 Kasım 2007 doğumlu Ahmet Emre Sevinçli ise turnuvanın en küçük sporcusu ödülüne layık görüldü. Yarışmada Çerkezköylü satranççılar ilk 3’e giremedi.
 
ÇIRAKLIK VE KALFALIK DÖNEMİ SONA ERDİ
Pazar akşamı saat 19.30’da gerçekleştirilen ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar, bu yıl turnuvanın ikincisinin düzenlendiğini anımsatarak “Geçen yıl organize edilen birinci Gençlik Haftası Satranç Turnuvası çıraklık dönemimizdi. Bu yıl ise kalfalık dönemimizi geride bıraktık. İnşallah geleneksel hale getirilen Çerkezköy Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın ustalık dönemlerinde tekrar bir araya geleceğiz” ifadesini kullandı.
 
ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİ
Vardar, Çerkezköy’de satranç için önemli bir potansiyel olduğunu ifade ederek, Çerkezköy’de daha fazla turnuva yapılmasını temenni etti. Çerkezköy’e uluslar arası sporcuların gelmesini ve bu spora gönül verenlerin de onlardan yararlanmasını temenni eden Vardar, Satranç sporuna ve sporcusuna verdiği katkı ve desteklerden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
 
BİZİ ÇOK GÜZEL AĞIRLADILAR
Yarışmaya İstanbul’dan katılan ve veliler adına konuşma yapan Serdar Salman, belediyenin kendilerini güzel bir şekilde ağırladığını belirterek “İnşallah bundan sonra çok daha büyük turnuvalar kapsamında Çerkezköy’de tekrar bir araya geliriz” dedi. Çerkezköylü velilerden Ercan Yılmaz da çocukları ile birlikte çok güzel iki gün geçirdiklerini ifade etti. Çerkezköy’de bu tür sosyal etkinliklerin yapılıyor olmasının kendilerine mutluluk verdiğini söyleyen Yılmaz “Eminim belediyemiz bu tür organizasyonlara bundan sonra çok daha fazla önem ve destek verecektir” dedi.
 
AMACIMIZ ULUSLAR ARASI SEVİYEYE TAŞIMAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de ödül töreninde yaptığı konuşmada Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın geçen yıl söz verdiği gibi geleneksel hale geldiğini ifade etti. Turnuvanın bu yıl ikincisinin düzenlendiğini anımsatan Ertem “Böyle bir turnuvanın Çerkezköy’de düzenlenmesi ve katılımın geçen yıla oranla daha yoğun olması bizi sevindiriyor. Katılım her geçen yıl daha da artacaktır. Amacımız önümüzdeki yıl bu turnuvayı uluslar arası bir seviyeye taşımaktır” ifadesini kullandı.
BU YIL YÜRÜDÜK, ARTIK KOŞMAK İSTİYORUZ
Ertem, Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın geçen yıl emeklediğini, bu yıl ise yürümeye başladığını ifade ederek “Biz artık koşmak istiyoruz. Bu turnuva ile Çerkezköy’ün satrançta ne durumda olduğunu görme imkânı bulduk. Çerkezköy potansiyeli olan bir yer. Gençlerimizi teşvik ederek uluslar arası seviyelerde sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bu konuda da sizlerin katkılarını bekliyoruz” dedi.
 
HER TÜRLÜ DESTEĞİ SONUNA KADAR VERECEĞİZ
Turnuvaya katılanları ve dereceye girenleri tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçe dışından gelerek turnuvaya katılan öğrenci ve velilere de teşekkür ediyorum. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak, ilçemizdeki bütün okulların bir satranç kulübünün olması taraftarıyız. Okullar dışında kurulacak bütün Satranç Kulüplerine de maddi manevi her türlü desteği sonuna kadar vereceğimize de söz veriyoruz” diye konuştu. Ertem ayrıca Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından en küçük yarışmacı Ahmet Emre Sevinçli’ye ödülünü turnuva koordinatörü Ersan Bahtiyar verdi. Minikler Kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini TSF Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut verirken, Küçükler kategorisinde dereceye girenlere ise ödülleri turnuva hakemlerinden Necdet Dizman tarafından verildi. Gençler kategorisinde dereceye girenler ödüllerini Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün elinden alırken, genel kategoride dereceye girenlere ise ödülleri Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından verildi. Turnuvada en küçük yarışmacıya madalya ve kalem takımı verilirken, kategorilerinde birinci olanlara tablet bilgisayar, madalya, kupa ve kalem takımı, ikincilere notebook bilgisayar, madalya, kupa ve kalem takımı, üçüncülere ise netbook bilgisayar, madalya, kupa ve kalem takımı hediye edildi.
 
TÜM SPORCULARA MADALYA VERİLDİ
Turnuvaya katılan tüm yarışmacılara Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlatılan şapka, tişört ve madalyalardan hediye edildi. Belediye Başkanı Ali Ertem, turnuvada görev alan TSF Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar, TSF Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ile turnuva hakemleri Yüksel Arıcı, Necdet Dizman, Murat Altınal, Sevgi Uzun, İlker Üner ve Sencer Sançaktar’a teşekkür etti. Önceki akşam saat 19.30’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, sporcular ve aileleri katıldı.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ