Facianın eşiğinden dönüldü

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Özgü Sokak’ta bulunan binanın bodrum katında çıkan yangın Kapaklı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangının bodrum katta bulunan

GÜNDEM 21.05.2013 22:18:00 0
Facianın eşiğinden dönüldü
Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir evin bodrum katında elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangın yürekleri ağızlara getirdi.
 
KORKU DOLU ANLAR YAŞATTI
Yangın dün sabah saat 10.00 sıralarında Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Özgü Sokak Numara 5 / 7’de meydana geldi. Binanın bodrum katında bulunan elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangın, bina sakinleri ve çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. Komşuların ihbarı sonucu Kapaklı Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahalede bulundu.
 
YANGIN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI
Kapaklı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 2 araçla zamanında müdahalesi sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Bina sakinlerinin güvenli bir şekilde dışarı çıkarılması sonrası yangının çıktığı noktada soğutma çalışması yapıldı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmasının ardından vakum pompası vasıtasıyla bina içindeki zehirli dumanı temizledi.
 
BİNADAKİ 3 HAMİLE KADIN DUMANDAN ETKİLENDİ
İtfaiye ekiplerinin olaya zamanında müdahalesi büyük bir faciayı engelledi. Yangında dumandan etkilenen Elif Maden, Kader Kaya ve küçük kızı Merve Kaya ile Hümeyra Taygun ve küçük kızı Rabia Taygun’a ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından yapıldı. Üç hamile kadın ve iki küçük kız ambulansta kendilerine oksijen verilmesinin ardından detaylı muayene için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
 
DERİN BİR OH ÇEKTİRDİ
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yapılan muayenenin ardından Elif Maden, Kader Kaya ve küçük kızı Merve Kaya ile Hümeyra Taygun ve küçük kızı Rabia Taygun’un sağlık durumlarının iyi olduğu, hamile kadınların karınlarındaki bebeklerinin sağlık durumunda da herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ