“Türkçe’ye sahip çıkalım”

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, bu yıl 736’ncısı kutlanan Türk Dil Bayramı kapsamında dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı, Kapaklı’da TürkÃ?

GÜNDEM 14.05.2013 21:51:00 0
“Türkçe’ye sahip çıkalım”
 ESNAFA TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİ
MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, beraberindeki partililerle birlikte dün saat 10.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti. Türk Dil Bayramı münasebetiyle MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak bir çalışma başlattıklarını belirten Varol, “Türk Dil Bayramı münasebetiyle ilçemizde Türkçe isim altında faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret ederek, kendilerine Türk Bayrağı hediye edeceğiz. Belediye olarak sizden de bundan sonra yeni açılacak olan ve mevcut işyerlerini Türkçe isim kullanmaları adına teşvik edici çalışmalar gerçekleştirmenizi bekliyoruz.” diye konuştu. 
 
 
TÜRK ÜST KİMLİĞİNDE BİRLEŞMEMİZ GEREKİYOR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise Türkçe’nin düzgün bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, “Dil bizim her şeyimizdir. Dilimize sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye coğrafyasında yaşayan herkesin Türk üst kimliğinde birleşmesi gerekiyor.” dedi ve kendisine hediye edilen bayrağı öperek teslim aldı. Başkan Mandalı, yeni açılacak olan ve mevcut işyerlerini Türkçe isim kullanmaları adına teşvik edici çalışmalar gerçekleştirilmesi için gerekli talimatları vereceğini ifade etti.  
 
TÜRKÇE TABELALI ESNAFA BAYRAK HEDİYE ETTİ
Kapaklı Belediyesi ziyaretinin ardından Türkçe tabelalı işyerlerini ziyaret eden ve kendilerine Türk Bayrağı hediye eden MHP heyeti, daha sonra Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’i makamında ziyaret etti. MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, “Türkçe’ye sahip çıkalım” diyerek, Karaağaç Belediyesi’nin de yeni açılacak olan ve mevcut işyerlerini Türkçe isim kullanmaları adına teşvik edici çalışmalar gerçekleştirmesini istedi.    
 
BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ KARAAĞAÇ BELEDİYESİYİZ
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Vatandaş elbette kendi açacağı işyerine istediği ismi verebilir. Fakat Belediye olarak, yeni açılacak olan iş yerlerine Türkçe isim verilmesi konusunda teşvik edici çalışmalar yürütebiliriz” dedi. Türklüğün ve Türkçe’nin son zamanlarda unutulmaya yüz tuttuğunu dile getiren Yücel, “Biz, Türkiye Cumhuriyeti Karaağaç Belediyesi olarak Türkçe’nin yaşatılmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmayı yapacağız” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ