Önemli kişileri koruma kursu başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından, Devlet büyükleri ile Misyon Temsilcilerine daha etkin koruma hizmeti verilmesi amacıyla 13-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “Ã?

GÜNDEM 14.05.2013 21:01:00 0
Önemli kişileri koruma kursu başladı
PROFESYONEL MANTIKLA GÖREV YAPACAKSINIZ
Açılış törenine katılan İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, “Bu eğitimle bundan sonraki meslek yaşantınızda daha profesyonel mantıkla görev yapacağınız şüphesizdir. Kurs sayesinde hem koruyacağınız kişiler hem de kendiniz için daha güvenli bir yaşam sağlamış olacaksınız. Dolayısıyla ayağınızı daha sağlam yere basacaksınız” dedi. Ayrıca İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, kursu verecek olan eğitimcilere ve kursiyerlere başarı dileklerinde bulundu.
 
54 PERSONEL KATILACAK
Kursa, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 21, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 16, Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 14, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1, Düzce Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 olmak üzere toplam 54 personel katılacak. Kurs, İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürleri Dr. Atalay Bahar ve Recai Yavaşca, Başpolis Memuru Tamer Şan, Polis Memurları Mesut Irmaklı ve Ali Çığ, Düzce Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kayhan Çetin ve Koruma Dairesi Başkanlığı kadrosunda görevli Polis Memurları Osman Gümüşcan ile Ömer Faruk Yılmaz tarafından verilecek.
 
EĞİTİM ALACAKLAR
Eğitim süresi boyunca kursa katılanlar; koruma, terörist faaliyetleri, teknolojik güvenlik cihazları, istihbarat çalışmaları, silah bilgisi ve atış, polis savunma taktikleri, ilkyardım uygulamaları, şüpheli maddelerin değerlendirilmesi, meslek etiği, iletişim ve protokol kuralları konularında eğitim alacaklar.
 
Haber / Gökhan TEKER