Artiz Mektebine büyük ilgi

Keşan Belediyesi’nin 3 yıl önce bünyesinde kurduğu Tiyatro Topluluğu önceki gün “Artiz Mektebi” adlı oyunu sahneledi.

GÜNDEM 13.05.2013 21:41:00 0
Artiz Mektebine büyük ilgi
KEŞAN’DA SAHNELENDİ
Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk’un yazdığı “Artiz Mektebi” adlı oyunu topluluğun tiyatro eğitmenliğini de yapan Engin Yağcılar yönetti. Oyunda; Didem Saatçi, Ece Kılıç, Ayşegül Çalışkan, Halil İbrahim Taşar, Işıl Benan Kılıç, Mert Hakkı Hınçal, Fatih Sayım, Ahmet Ferhat Uludağ, Anıl Aksoy, Arda Arabacı,Yasemin Arabacı, Yüksel Kırman, Erhan Yalçıntuğ, Hüseyin Gürsel, Volkan Karahan, Ferah İşlek, Fulya Demircitürk, Emine Aydınhan rol aldı. İbrahim Araz ışıklandırmayı, Grup Aheste ses ve müziğini yaptı.
 
İLGİNÇ OLAYLAR ANLATILDI
Saat 20.30’da Keşan Kültür Merkezi’nde başlayan oyunu Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile 350 ye yakın kalabalık bir tiyatro sever izledi. Oyunda bir Özel Okul’da yaşanan çeşitli ilginç olaylar ve iki öğrenci ile 30 yıl önce birbirlerini seven ama evlenemeyen iki öğretmenin yaşadığı aşk ve 30 yıl sonra tekrar buluşarak bir araya gelmeleri,okul müdürünün paraya verdiği önem dile getirildi.
 
PLAKET TAKDİM ETTİ
Oyunun ardından sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi olarak kültüre büyük önem verdiklerini belirterek “Bu akşam belediye tiyatromuzun ortaya koyduğu harika eseri gururla izledik. Ben bu işe gönül veren bütün hemşehrilerimi kutluyorum. Bizim içimizdeki insanlardan dünyanın her yanındaki insanlardan sanat olsun, müzik olsun onlardan aşağı kalır bir yanımız yoktur” dedi. Özcan daha sonra Tiyatro Yönetmeni Engin Yağcılar’a plaket ve oyunculara da teşekkür belgesi verdi.
 
Haber / Cihangir ARIK