Dalgıc, Macar Meclis Başkanı’nı ağırladı

Macar Kahramanı II. Ferenç Rakoczi’nin Özgürlük Mücadelesini başlatmasının 310. Yılı kutlama törenleri için Tekirdağ’a gelen ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından k

GÜNDEM 12.05.2013 23:48:00 0
Dalgıc, Macar Meclis Başkanı’nı ağırladı
ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Macaristan Türkiye Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Tekirdağ Vali yardımcısı Mahmut Yıldırım, Tekirdağ Belediye Başkan yardımcısı Av. Nevim Kaçar,   Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Av. Güneş Gürseler ile Macaristan’dan gelem davetlilerin de katıldığı törenlerde Rakoczi Müzesini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler alan ve müzeye bir tablo hediye eden Köver şeref defterini imzaladı ve Rakoczi’nin anıtına çelenk koydu. Macar Meclis Başkanı Köver ‘Tarihte Macarlarla Türkleri bağlayan birçok olay var. Bu bağlantılar iki ülke arasında çok özel bağlar kurdu. Macar Türk dostluğu Avrupa için de köprü olacak’ dedi.
 
MACAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE DAVET ETTİ
Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından Meclis Başkanı Köver’in onuruna İlhan Restaurant’ta öğle yemeği verildi. Dalgıç, Macar Meclis Başkanı’na günün anısına hediye takdim etti. Sahildeki özgürlük parkına çınar ağacı diken Köver, Alkaya mevkiinde bulunan Mikes Kelemen parkına da giderek Kelemen ’in anıtına   çelenk koydu. Macar ve Türk Milli marşlarının ardından konuşma yapan Macaristan Büyükelçisi Hovari, Macar Yazar Kelemen hakkında bilgiler verdi ve Mikes Kelemen ‘in Rakoczi’nin yanına gelerek Tekirdağ’da yaşadığını anlattı.   Macaristan Meclis Başkanı Laszlo Köver Tekirdağ’da kendilerini en iyi şekilde misafir eden Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile diğer yetkililere teşekkür etti. Dalgıç Köver’i Kiraz Festivalindeki Macar Günü etkinliklerine davet etti.
 
Haber Merkezi