RATEM çalışmalarını ve hedeflerini belirledi

Mart ayında 5. Genel Kurulunu yaparak yeni yönetimini ve organlarını belirleyen Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) yeni yönetimi 6-7 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen etkinlikte bir araya geldi

GÜNDEM 8.05.2013 23:41:00 0
RATEM çalışmalarını ve hedeflerini belirledi
                                                                                                                                                                                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAYISAL RADYO YAYINCILIĞI
6 Mayıs Radyo Gününde Ankara Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saat 16.00’da düzenlenen “6 Mayıs Radyo Günü - Radyo Yayıncılığımız 86 Yaşında!” adlı etkinliğin açılış konuşmasını RATEM Başkanı Dursun Güleryüz ve BYEGM Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu yaptı. Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan, RATEM’in hazırlattığı 2013 Yılı Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Sektör Raporu’nu sunarken, RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel de “Sayısal Radyo Yayıncılığı” konusunda sunum yaptı. 
 
PANEL DÜZENLENDİ
Yücel, sayısal radyo teknolojileri hakkında bilgiler verdi. Dünyada sayısal radyo yayını konusunda tam olarak bir standart üzerinde karar verilemediğini söyleyen Yücel “Radyo frekans ihalesinin gerçekleştirileceği takvim olarak kabul edilen, Türkiye’de televizyonların tamamen sayısal yayına geçeceği yıla kadar, sayısal radyo yayını teknolojileri daha detaylı ele alınabilir” dedi. Sunumun ardından saatt 17.30’da da RTÜK Başkan Yardımcısı Volkan Öztürk başkanlığında “Radyonun gücü ve etkin kullanımı” konulu panel gerçekleştirildi.
 
RADYOYA İNANMAK
BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu “Radyonun Gücü”, TRT Ankara Radyosu Eğitim ve Kültür Yayınları Müdürü Osman Oktay “Kamusal Radyo Yayıncılığı”, Power Group İş Geliştirme Direktörü Selin Algun “Radyoya İnanmak”, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Derya Nacaroğlu “Tarihsel Süreci Işığında Radyo Yayıncılığının Önemi”, RATEM Başkan Yardımcısı M. Aydın Şerbetcioğlu “Radyonun Etkin Kullanımı” konularında sunum yaparken, panelin ardından kokteyl düzenlendi.
 
BÜLENT ARINÇ’I ZİYARET ETTİLER
RATEM VI. Dönem Yönetim Kurulu ve Yönetim Organları temsilcilerinden oluşan heyet ikinci günde de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı ziyaret etti. Başbakanlık Merkez Binada gerçekleşen ziyarette Arınç’a yeni dönemde Yönetim Kurulu ve heyette yer alan temsilcileri tanıtarak, RATEM faaliyetleri ve yeni dönem projeleri hakkında bilgiler verdiler.
 
TEKLİF KOMİSYONDA BEKLİYOR
Ziyarette Başbakan Yardımcısı Arınç’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bulunan “Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” kapsamında Resmi İlanların Radyo ve Televizyonlarda da ücretli yayını ile ilgili RATEM görüşleri, talep ve önerileri aktarılırken, RATEM ile sürekli işbirliği içinde olduklarını, çalışmalarına değer verdiklerini belirten Arınç “RATEM başarılı, yararlı çalışmalar yapan bir kurum. RATEM'in bu talebi de haklı ve yerinde. Basın İlan Kurumunun bazı maddelerinde değişiklik yapılması ve kamu reklamlarının Basın İlan Kurumu üzerinden radyo, televizyon, internet haber sitelerine verilmesi hususunda bir teklif TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bekliyor, yeni dönemde görüşülecek teklifle resmi ilan ve reklamların da hem radyo televizyon hem de internet haber siteleri tarafından yayınlanmasına imkan verilmesini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
HEDEFLER BELİRLENDİ
Yayın kurulunda yer alan Şaban Kardeş’in yayın kurulu başkan yardımcılığına getirildiği 2 günlük toplantıda, çalışma grupları, çalışma takvimlerini oluşturdu. Meslek gruplarını oluşturarak yeni dönemdeki çalışmalarını ve hedeflerini belirleyen RATEM heyeti, RTÜK Başkanı Prof. Dr.Davut Dursun’u da ziyaret etti.
 
Haber / Gökhan TEKER