Kaymakam Doğan’a Bulgaristan seçimlerini sordu

Milliyetçi Hareket Partisi MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'a yanıtlaması istemiyle Bulgaristan seçimleri öncesinde gerçekleştirilen toplantılar konusunda sorular sordu.

GÜNDEM 3.05.2013 22:41:00 0
Kaymakam Doğan’a Bulgaristan seçimlerini sordu
DOĞAN’A SORDU
Bülent Belen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın 30 Nisan tarihinde Çorlu Öğretmenevi'nde, ilçe merkezindeki muhtarlar, Ulaş, Velimeşe, Marmaracık ve Marmara Ereğlisi'ne bağlı Sultanköy Belediye Başkanları ile göçmen dernekleri başkanlarını çağırarak toplantı düzenlediğini belirterek “12 Mayıs 2013 tarihinde Bulgaristan'da yapılacak olan Parlamento seçimleri ile ilgili olarak Devletin, Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'ni desteklediğini ve katılımcılar tarafından bu partinin afiş, pankart gibi propaganda materyallerini, bulundukları bölgelere asmalarını, ayrıca oy kullanacak soydaşların söz konusu partiye oy verdirmelerini tavsiye ettiğiniz yerel basında yer almıştır” dedi.
 
NE İLE İZAH EDİYORSUNUZ?
Belen, bununla ilgili olarak Çorlu Kaymakamı Doğan'a “Bu konuda Devlet diye kast ettiğiniz organ neresidir ve bu devleti temsil eden kişi yada kurum hangisidir? Kamu görevi yapan biri olarak size bu konuda yazılı veya sözlü bir talimat gelmiş midir? Böyle bir talimat aldıysanız bu talimat kim tarafından verilmiştir? Mülki amir olarak görev alanınız içinde barış ve huzuru sağlamak asli göreviniz iken, göçmen vatandaşlarımız arasında siyasi çekişme, bölünme ve fitneye yol açacak bu davranışınızı ne ile izah ediyorsunuz? Yabancı bir ülkenin içişlerine karışmak olan yaptığınız bu toplantının ve söylediklerinizin hükümeti ve devlet dediğiniz kişiyi ya da kurumu, uluslar arası camiada zor duruma sokacağını düşünmediniz mi?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Gökhan TEKER