Çiftçinin umudu yağmur

Uzun zamandır yağmayan yağmur nedeni ile Trakya Bölgesinde baş gösteren kuraklık, Çerkezköy çiftçisinin sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Çerk

GÜNDEM 2.05.2013 23:38:00 0
Çiftçinin umudu yağmur
Ayçiçeği ekim işlemlerinin yüzde 60 oranında tamamlanmasına rağmen, iki haftadır yağmur yağmaması Çerkezköy çiftçisini, kara kara düşündürüyor.
 
DEVLET TARIMA DESTEK OLMALI
Devam eden ayçiçeği ekim çalışmaları hakkında bilgiler veren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ekim çalışmalarının yüzde 60 oranında tamamlandığını, ekilmemiş alanların ekim çalışmalarının ise çiftçiler tarafından ivedilikle yapıldığını ifade etti. Ekim yapılan alanlarda tomurcuklanma olmadığını, bunun için yağmura ihtiyaç duyulduğunu da belirten Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Devletimiz tarıma destek vermelidir. Ülkemizde her yıl buğday üretiminde 1 milyon ton düşük üretim gerçekleşiyor. Bu rakam küçümsenmeyecek bir miktar. Bu durumun devam etmesi halinde, gelecek açısından kaygılarımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.
 
KAPAKLI’DA ODA SÖZ KONUSU DEĞİL
Kapaklı İlçesinde, Ziraat Odası kurulmasının söz konusu olmadığını, Kapaklı’da Ziraat Odası kurulabilmesi için muhtarlık sayısının 14’e çıkarılması gerektiğini ifade eden Hasan Toprak “Şimdilik bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Türkiye Ziraat Odası Başkanlığımız tarafından belirlenmiş olan prosedür gereği Kapaklı’da ziraat odasının kurulabilmesi ancak muhtarlık sayısının 14’e yükseltilmesi ile mümkün olabilir” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ