Ne yedik, ne yedirdik

Kızılpınar Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.05.2013 23:35:00 0
Ne yedik, ne yedirdik
YAPILMASI MECBURİ BİR PROJEYDİ
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirilen Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Nihat Malkoç ve Ramazan Çokbilir mazeretlerinden dolayı katılmadı. Beldede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Faruk Korkmaz, doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Atatürk Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarını da sürdüğünü söyleyen Korkmaz, yapılan tüm işlerde vatandaşların menfaatini düşündüklerini kaydetti. Altyapı çalışmalarının ardından yol yapım ve onarım çalışmalarına geçeceklerini ifade eden Korkmaz, yolların bozulmasına neden olan projenin yapılması mecburi bir proje olduğunu belirterek, bu süreçte verilen rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Korkmaz, toplam maliyeti 7 milyon olan projenin 3.5 milyonunun Kızılpınar Belediyesi, kalan 3.5 milyonun ise devlet tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
 
YENİDEN SİPARİŞ VERDİK
Kızılpınarlıların çöp konusunda haklı olarak tepki gösterdiğini söyleyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, bu kapsamda alınan 70 yeni çöp konteynırının ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirildiğini ifade etti. Yapılan çalışmanın yetersiz kaldığına dikkat çeken Korkmaz, bu nedenle 70 çöp konteynırı daha sipariş ettiklerini kaydetti.
 
KIZILPINAR’DA POTANSİYEL VAR
Kızılpınar Belediyesi Şehitlik Anıtı çalışmalarının tamamlandığını, Etüt Merkezi yapım çalışmalarının ise tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Faruk Korkmaz, “Çöp ve yol konularına gerçekten çok üzülüyorum” diyerek her nimetin bir külfeti olduğunu, Kızılpınar’ın yakın gelecekte bu nimetlerden faydalanacağını ifade etti. Kızılpınar Belediyesi olarak arkalarında büyük eserler bırakacaklarını kaydeden Korkmaz, “Galatasaray Spor Kulübü alt yapı çalışmaları için Kızılpınar’da şube açacak. Böyle güzide kulüplerimiz Kızılpınar’da bir potansiyel olduğunu gördüğü için yatırımını buraya yapıyorlar” dedi.
 
KIZILPINAR, ÇERKEZKÖY’ÜN MERKEZİ OLACAK
Belediyenin 11 milyon TL’lik borcu hakkında da açıklamalarda bulunan Faruk Korkmaz, borcun 4 milyon TL’lik kısmının müteahhitlere olan borçlar olduğunu, geri kalanının ise kredi borçları olduğunu, bu borçların ise 2027 yılına kadar taksitler halinde ödeneceğini söyledi. Belediyelerin borcu olmasının normal olduğunu belirten Korkmaz, borçsuz belediyeleri ise çalışmamakla itham etti. 2004 yılından beri ara vermeden çalıştıklarını söyleyen Korkmaz, Kızılpınar’ın hak ettiği hizmetler konusunda önemli bir aşama kaydettiğini dile getirdi. Korkmaz, 2014 seçimlerinden sonra Kızılpınar’ın, Çerkezköy’ün merkezi olacağını iddia etti. Bir önceki dönemden 8 milyon TL kredi borçları olduğunu, buna karşılık yapılan satışlardan 12 milyon TL gelir elde edildiğini belirten Faruk Korkmaz, borçların ödenmesinin ardından tekrar kredi kullandıklarını söyledi. Yapılan hizmetlerin ve harcanan miktarların hesabını kuruşu kuruşuna verebileceklerini kaydeden Korkmaz, “Biz ne yedik, ne de yedirdik. Bu kişiler çamur at izi kalsın düşüncesindeler. Ama yanlış kapı çalıp yanlış adrese gidiyorlar. Sağda solda karı gibi dedikodu yapacaklarına halk toplantılarına gelip bizlere sorsunlar” diye konuştu.
 
KULAKTAN DOLMA ŞEYLERE İNANMAYIN
Gelen şikayetler üzerine iki ay boyunca müfettişler tarafından belediyede incelemelerde bulunulduğunu söyleyen Başkan Korkmaz, yapılan dosya incelemelerinde herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, kendilerine iftara atanların şimdi piyasada olmadıklarını belirtti. Kızılpınar’a yapılan hizmetlerin ortada olduğunu ifade eden Korkmaz, “Belediye olarak perdelere 20 milyon TL harcandı” dedi ve vatandaşların kulaktan dolma şeylere inanmaması gerektiğini ifade etti.
 
GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Korkmaz’ın konuşması sonrası, saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 2012 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları görüşüldü. Mali Hizmetler Müdür Vekili Serpil Meriç tarafından okunan 2012 mali yılı gelir ve gider kesin hesaplarında Gelirin 7 milyon 608 bin 535,57 TL, giderin ise 8 milyon 511 bin 62,83 olduğu belirtildi. İlgili gündem maddesi Ali Kaya Bektaş, Yavuz Kütük ve İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye hisselerinin devri için encümene yetki verilmesi konusu ise İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ