Metal işçileri yine eylemde

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesinden uyuşmazlık çıkmasının ardından üçüncü kez eylem yaptı. Önceki g

GÜNDEM 25.04.2013 23:32:00 0
Metal işçileri yine eylemde
EN ZENGİN İŞ KOLU
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak metal işkolunun, Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en zengin işkolu olduğunu ifade ederek “En büyük kuruluşlar, en fazla kazananlar bizim işkolumuzda, bu fabrikalar bizim emeğimizle büyüdü. Bu çarklar bizim alın terimizle döndü. O bacalar, bizim mesaimizle tüttü. O fabrikalar bizim evladımız gibi oldu. Bizim ellerimizde büyüdü. Onların başarısıyla gururlandık ve mutlu olduk. İhracatta şampiyon oldular, kazandılar. Satışlarda şampiyon oldular kazandılar. En fazla karda şampiyon oldular kazandılar. Şampiyonluk ödülleri hep onların oldu, hep kazandılar. Bunun lamı cimi yok. Bizler kazanacağız. İnsanı insan yapan, içindeki adalet duygusudur. Adalet eşitlik demektir. Hakkın hakça teslimi demektir. Adalet terazisi, insaflıdır. Ama bizim işkolumuzda yanlış tartan bir terazi var. Bu terazi, patronların terazisidir. Patronların terazisi yalan, patronların terazisi yanlış, terazi eksik tartıyor, terazi yanlış tartıyor, hakkımızı, hukukumuzu, ‘hakça’ tartmıyor, tartı adaletsiz, tartan adaletsizdir. Emeğimizi doğru tartmıyor. Ekmeğimizin gramajından kaçırıyor. Biz, böyle bir teraziyi kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi.
 
İŞ OLMAZSA AŞ DA OLMAZ
İşin olmadığı yerde aşın da olamayacağını vurgulayan Koçak “Biz kararlıyız, Bu kararlılığımızdan dönmeyeceğiz. Bizler 45-50 gündür meydanlardaysak, eylem yapıyorsak, protesto ediyorsak, bu patronların ayıbıdır. Bu ayıbın adı katılıktır, Bu ayıbın adı dayatmacılıktır. Ya bu ayıba bir son verecekler yada bu ayıbın faturasına katlanacaklar. Çünkü biz bu yola pazara değil mezara kadar çıktık” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ