İnsan onuru anlatıldı

İnsanlığın Peygamberi Hz. Muhammed’in Miladi doğum yılı nedeniyle her yıl 14–20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen “Kutlu Doğum Haftası” programı İpsala’da önceki gün yapıld?

GÜNDEM 18.04.2013 21:39:00 0
 İnsan onuru anlatıldı
HEPİMİZ ONUN MİSAFİRLERİYİZ
İpsala Kapalıspor salonunda saat 11.00’da yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ankara Hacı Bayram Camii emekli İmam Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan İpsala Müftüsü İsmail Geyim “Batı Trakya’dan bugün çok misafirimiz var. Biz onları aslında misafir olarak görmüyoruz. Onlar ve bizler bir bütünüz. Bugün hepimiz Hazreti Muhammed’in misafirleriyiz” dedi.
 
BİRLİKTE OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz,”Bugünü birlikte olmak, birlikte yaşamak, birlikte düşünmek ve toplumumuzu çağdaş dünya ile kucaklaştırmak, insanlarımızın mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamak hepimizin görevidir” dedi. İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, bugün çok mutlu bir gün olduğunu ifade ederek “İpsala olarak kutlu doğum programlarını her zaman coşkulu bir şekilde kutladık. Halkımızın yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Bu gün burada Peygamber efendimizin misafiriyiz. Bu ilginin O’na olduğunun bilincindeyiz. Gümülcine ve İskeçe Müftülerimiz ve Batı Trakyalı insanlarımız buradalar. Programımıza katkı sağladılar. Biz aslında İpsala’ya İmam Hatip Lisesi’ni açarak hem İpsala’ya, Türkiye’ye ve Batı Trakya’ya hizmet etmek amacını güttük.” dedi.
 
GÜL TAKDİM ETTİ
Programa İpsala Müftüsü İsmail Geyim’in protokole gül takdim etmesinden sonra “Bu Dostu Tanıdınız mı” Hilye-i Şerif’in din görevlileri tarafından okunması ile devam edildi. Kutlu Doğum programı nedeniyle düzenlenen panelde İpsala Müftüsü İsmail Geyim, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete insan onuru üzerine birer konuşma yaptılar. Şerif ve Mete İslam’da insan onurunu ayet ve hadis ve Peygamberimizin hayatından örnekler vererek anlattılar. İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İnsan onurunun ilahi vahiyle geldiğini ifade ederek,”Hazreti Âdem ve oğulları onurlu olarak dünyaya gelmişlerdir. Ve insan birçok yaratılan karşısında farklıkılınmıştır. Herkes zaten farklı yaratıldığının farkındadır. İnsan onuru ile hareket etmezse diğer yaratılanlardan daha aşağı duruma düşer” dedi.
 
İSLAM’IN İLK EMRİNİN OKU OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ise Batı Trakya’da toplumundaki dini yaşayışı örneklerle süslediği konuşmasında“Batı Trakya da 320 camii ve 150 bin insanla dilini, dinini yaşamaya çalışmaktadır. Sizleri Batı Trakya’ya davet ediyoruz. Azınlık olduğumuz için dinimize çok önem veriyoruz. Osmanlıdan kaldığımız gibi yaşayamaya gayret ediyoruz. Müslümanlığımızı, Türklüğümüzü yaşamaya çalışıyoruz. Batı Trakya da Kuranı Kerimi aslından okuyan insan sayısı yüzde 70-75 civarındadır. İlmihal bilgisini halkımızın yüzde 99’ü bilir. Her evde bir üniversite mezunu vardır. Çünkü biz İslam’ın ilk emrinin oku olduğunu biliyoruz” dedi.
 
İLAHİLER İLGİYLE DİNLENDİ
Gümülcine Erkek Din Görevlileri, Gümülcine Kız Grubu ve İpsala Din Görevlileri ilahi grubunun söylediği ilahiler salondakileri coşturdu. İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’e, İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’ye, Ankara Hacı Bayram Camii emekli İmam Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu’na ve programa katkı sağlayanlara plaketlerini verdi. Kuran Kurslarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere hediyelerin verilmesinden sonra program pilav ayran ikramı ile sona erdi. Programa başta Batı Trakya olmak üzere komşu ilçeler, merkez, belde ve köylerden çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN