Müezzinoğlu, kanser ilacı üretiminde umutlu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kanser ilaçlarını Türkiye'de üretmeyi başaracaklarını belirterek, 'Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın. Bu anlamda bakınız yarı

GÜNDEM 18.04.2013 19:53:00 0
Müezzinoğlu, kanser ilacı üretiminde umutlu
EDİRNE’YE GELDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte, karayoluyla önceki gün saat 11.00'da İstanbul'dan Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne geldi. Bakanları, Edirne Valisi Hasan Duruer, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, daire müdürleri, partililer karşıladı. İki bakana vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu doktor kıyafeti giyen küçük bir kızı kucağına alıp sevdi ve öptü. Ardından iki bakan Hükümet Konağı'na giderek Kaymakam Uğur Kolsuz'dan ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra da 100 metre uzaklıktaki parti teşkilatına geçerek partililerle bir araya geldiler.
 
TEDAVİ SIKINTISI YAŞATMAYACAĞIZ
Bakan Müezzinoğlu, “Zaman zaman gündelik olarak sıkıntılar ortaya çıkabilir. Çünkü her gün 500 milyon hastamıza hizmet veriyoruz. Kanser alanındaki tıbbi gelişmeler, hastalıklarda birçok yenilikleri de en erken ülkesine getiren ve vatandaşına kazandıran ülkeyiz. Dolayısıyla hiç sıkıntımız olmayacak diyorsak, her gün 500 milyon tıbbi işlem yapılan bir alandan söz ediyoruz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız" diye konuştu.
 
TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN EKONOMİSİNİ GELİŞTİRDİ
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun davetlisi olarak Edirne'ye geldiğini ve bu sıcak karşılamadan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye'de bugün ekonomide yaklaşık 800 milyar dolar ilerleme kaydedildiğini belirten Yılmaz, "İhracatta 152,5 milyar dolar, kişi başına geliri 10 bin doları aşan, dünyada ve bölgesinde ilerlemeler kaydeden bir Türkiye var. Diğer taraftan demokrasi ve hukukumuzu geçen yıl daha da geliştirdik. Çok şükür, bugün Türkiye'nin çok daha güçlü demokratik yapısı var. Türkiye'nin bununla da dünyada saygınlığı var. Sadece ekonomide değil, demokraside de kaydettiğimiz gelişmelerle Türkiye dünyada çok daha saygın bir konuma gelmiş konumda. Edirne serhad bir ilimiz. Avrupa'ya komşu bir ilimiz bugün Avrupa'da kriz yaşanırken, en gelişmiş dediğimiz ülkelerde bankalar, firmalar batarken, devletler borç batağı içerisine saplanmışken Türkiye her geçen gün ekonomisini geliştirdi. Her geçen gün daha güçlü bir ülke haline geliyor. Bunu da daha güçlü bir hale getirecek inşallah. İşte tüm bu başarılarda AK Parti teşkilatının çok büyük emeği var" dedi.
 
YÜKSEKOKULU İNCELEDİ
Ardından iki bakan inşaat çalışmaları süren Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nu inceledi, Uzunköprü Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
 
KİMLİK İSTEDİ
Oda ziyareti sırasında Bakan Müezzinoğlu'nun yanına gelen 68 yaşındaki 3 çocuk babası çifti Recep Türk, 1958 yılında Yunanistan Sofulu Köyü'nden kaçak olarak Türkiye'ye geçtiğini ve nüfus cüzdanı olmadığını söyleyerek, bu süreci daha önce yaşayan bakan Müezzinoğlu'ndan yardım istedi. Bakan Müezzinoğlu da yardım sözü verdi danışmanlarına Türk'ün bilgilerini almasını istedi.
 
Haber / Gökhan TEKER