Keşif işlemleri tamamlandı

Fatih Projesi Keşif İşlemleri tamamlandı. Fatih Projesi Kapsamında 1. Faz´da yer alan Keşan’daki pilot 6 lise ve Enez ve İpsala’daki 2 lisede ihaleyi alan Türk Telekom İnnova firması ile Yüklenici Unitel firmala

GÜNDEM 15.04.2013 21:06:00 0
Keşif işlemleri tamamlandı
MAYIS SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Keşif işlemi sırasında okulların Kat Planı veya Kat krokilerine sahip olmaları iş ve işlemleri hızlandırdı. 2. Faz’da ağ yapılanması gerçekleştirilecek meslek liselerinin de sahip değillerse böyle birer kat planı oluşturmalarının yaralı olacağı belirtildi. Keşif işleminde daha önce Edirne Bilişim Hizmetleri Birimi olarak yapılan sistem odası belirleme ve uç sayısı kontrolleri sonucu oluşturulan evrak keşif işlemlerinde yol gösterici oldu. Bugün Uzunköprü, Meriç, Havsa ve Edirne Merkez´de başlayacak olan keşif işlemleri bakanlıkça onaylandıktan sonra malzeme tedariği gerçekleşecek. Firma taahhüdü ve ihale şartnamesi gereği ağ altyapısı kurulum işlemleri en geç bir ay içinde Edirne’de başlayacak ve Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak.
 
SEMİNERLER VERİLECEK
2. Faz’da yer alan meslek liseleri ve merkezdeki ilk ve ortaokullarının ağ altyapıları da ihaleye çıktı. 25 Nisan’da yapılacak olan ihale kapsamında meslek liseleri için iş bitim tarihi 210 gün, merkezdeki ilk ve ortaokullar için iş bitim tarihi 540 gün olarak belirlendi. 2013 Aralık Ayına kadar tüm liselerde ağ alt yapısı hazır hale gelecek ve etkileşimli tahtalar kurulacak. Ayrıca ağ altyapısı hazır hale gelecek olan liselerin tamamının dokuzuncu sınıflarına ve öğretmenlerine dağıtılacak olan tablet bilgisayarlar için de ihale 29 Nisan’da yapılacak. Haziran ayında gerçekleştirilecek Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Kursu ile tüm liselerde bir adet BT Rehber Öğretmeni görevlendirmesinin yapılması planlanıyor. Ayrıca Eylül ayı başından itibaren meslek liselerinde Fatih projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu ile Etkileşimli Tata Kullanım Seminerleri verilecek.
 
Haber / Gökhan TEKER