Vali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor

2012 yılı Ağustos ayında Tekirdağ’daki görevine atanan Vali Ali Yerlikaya, köy ziyaretlerini önceki gün de sürdürdü.

GÜNDEM 14.04.2013 18:24:00 0
Vali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor
TARIM VE HAYVANCILIK İÇİN ELVERİŞLİ
İlk olarak, merkeze bağlı Karahalil köyünü ziyaret etti. Muhtar Selami Durmuş ve köy halkı ile bir süre köy kıraathanesinde sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Yerlikaya, Tekirdağ’ın köylerinin, özellikle tarım ve hayvancılık için en elverişli şartlara sahip yerler olduğunu ifade ederek, köylülere çalışmalarında kolaylık diledi.
 
KÖYLÜLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ve beraberindeki kurum müdürleri ile Karabezirgan köyünü de ziyaret etti. Muhtar Necati Sav ve köy halkı ile bir araya gelen Vali Ali Yerlikaya, köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Buradan ayrılan Yerlikaya, köy ziyaretleri programında kapsamında merkeze bağlı Karacamurat köyüne geçti. Vali Ali Yerlikaya, köy ziyaretinde muhtar Selami Bandur ve köy sakinleri ile bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi.
 
EĞİTİM ODASINI DA GEZDİ
Vali Ali Yerlikaya; Karahalil, Karabezirgan ve Karacamurat köylerinin ardından beraberindekiler ile birlikte, Kazandere köyünü ziyaret etti. Burada köy muhtarı Mehmet Güner ve il genel meclisi üyesi Şaban Ergen ile köylüler tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya, köy konağı önünde köy halkı ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Daha sonra köy konağını gezen Vali Ali Yerlikaya, Bulgaristan Dobromirka’dan 1887 yılında göç yoluyla köye gelenlerin de resminin yer aldığı panoyu inceleyerek devamında köyün eski okul binasındaki eğitim odasını da gezdi.
 
HAYVANCILIĞI DEĞERLENDİRDİ
Vali Yerlikaya daha sonra merkeze bağlı Kaşıkçı köyünü ziyaret etti. Ziyaretinde köy muhtarı Münir Bilgin ve köy halkı ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köylülerin sorunlarını da dinledi. Daha sonra Vali Yerlikaya, beraberindekiler ile köyü gezdi. Yerlikaya Taşumurca köyünü de ziyaret etti. Köy muhtarı Musa Sancar ve köy halkı ile köy kahvesinde bir süre sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köy ekonomisini teşkil eden; tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
ŞEHİT AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİ
Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindekiler ile birlikte son olarak Selçuk köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Coşkun Akgün ile oda başkanları ve köylüler tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy halkı ile sohbetinin ardından 1989 yılında Şırnak İli Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen İbrahim Eti’nin ailesini de ziyaret etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN