Temiz Kimya konferansı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanlığı tarafından düzenlenen “Temiz Kimya” konulu konferans Piramit Salon'da gerçekleştirildi.

GÜNDEM 12.04.2013 23:09:00 0
Temiz Kimya konferansı düzenlendi
PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya'nın sunduğu “Temiz Kimya” konulu konferansa, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Temine Şabudak ile bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Bekir Çetinkaya “Temiz Kimya” konulu konferansında dinleyicilere, kimyanın ne olduğu, kimya ile sağlanan gelişmeler, günlük yaşantımızda kimya ve kimya maddelerinin yeri, sanayi ve çevre kirliliği, sürdürülebilir kalkınma, kimyasal maddelerin üretim süreçlerinde yol açtığı kazalar ve çevre sorunları, atıklarla ilgili alışkanlıklar, çevre bilincinin gelişmesi ve Türkiye'deki durumu, yeşil kimya kavramı ve yeşil kimyanın temel ilkeleri, yeşil kimya açısından tepkime ile yeşil kimyanın olumlu sonuçlarından bahsetti. Konferansın ardından günün anısına NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Temine Şabudak, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya'ya plaket takdim etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ