Keşan MEM buluta taşınıyor

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yıllardır kullandığı Döküman Yönetim Sistemimiz Kurumnet´i önümüzdeki yıldan itibaren kullanmayı terk edecek. Milli Eğitim Bakanlığı

GÜNDEM 10.04.2013 22:52:00 0
Keşan MEM buluta taşınıyor
BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENECEK
Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada “Sistem ile gerek kurum içi gerekse kurumlar arası etkili bir iletişim ve paylaşım ağı oluşturmak arzusundayız. Bu amaçla oluşturduğumuz platformda yer alacak bileşenleri aşağıda sıraladık. Kullanılacak bu sistem ve programlarla ilgili kullanma kılavuzları oluşturulmuş ve en kısa sürede okul ve kurumlarımızla paylaşılacaktır. Ayrıca önümüzdeki hafta okul ve kurum yöneticilerimize bilgilendirme toplantıları da düzenlenecektir” denildi.
 
 POSTA HESABI ALINDI
Tüm okullara 143009.mem@gmail.com örneğinde olduğu gibi kurum kodlarının sonuna .mem getirerek ücretsiz google e-posta hesabı alındığını belirten yetkililer “Tüm okul, kurum ve birimlerimizin e-posta adresleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Posta adresleri sisteme yüklenip, CSV dosyası olarak bu adresler alınarak diğer kurumlara da gruplara ayrılarak eklenmiştir. Böylelikle kurumlarımız dilediği tüm kurumlara grup e-postası gönderme şansına sahip olacaklardır. Okullarımızın resmi mail adresleri (meb.k12.tr) tek tek kendi gmail hesaplarına bağlanmış ve otomatik olarak oradan gelen postaları çekmesi ayarlanmıştır. Outlook kullanarak ya da meb.k12.tr sistemine girerek okullarımızın posta kontrolü yapmalarına gerek kalmayacaktır. Böylelikle kota dolumundan dolayı okullarımızın mail alamaması ya da sistemdeki yavaşlamalar gibi sorunlar aşılacaktır” dedi.
 
ŞİFRELİ OLARAK PAYLAŞIM SAĞLANACAK
İlçe ve okullar arasında paylaşımlarda bulunmak amacı ile alınan e-posta adreslerinin İlçe MEM önderliğinde oluşturulan gruba bağlandığını ve oluşturulan bu grup ile kurumlar arası iletişim ve paylaşımın gerçekleştirileceğini ifade eden yetkililer “İki yıldır kullanmakta olduğumuz İlçe Etkinlik Takvimimiz "Keşan MEM Ajanda" da sisteme dahil edilmiştir. Okullarımıza Dropbox sistemi üzerinden dosya paylaşımı yapabilecekleri mini bir bulut hizmeti hesabı aktif edilmiştir. Tüm okullarımıza 2 GB ücretsiz depolama alanı sağlanmıştır. Öncelikle İlçe MEM ekibi olarak kullanmayı düşündüğümüz Online Proje Yönetim Sistemi olan Freedcamp´ta bir çalışma alanı kurulmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Tüm Döküman ve Arşivini Bulut sistemine taşımak için başvurumuz yapılmış ve sonuç alınmak üzeredir. Sınırsız büyüklükte bir depolama alanı ile tüm verilerimizi, etkinlik fotoğraf ve filmlerimizi internet ortamına taşıyacak ve güvenliğini sağlayacağız. Tüm Okullarımız için Ttnet tarafından ücretsiz sağlanan 20 GB kapasiteli Bulut hizmeti aktif edilecek ve okul ve kurumlarımızın önemli dosyalarını bu alanda güvende tutmaları ve gerektiğinde şifreli olarak paylaşmaları sağlanacaktır” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ